CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csoda Csepelen!

2012. december 02. 00:22 - csú

Csoda.jpegA Csepel újság értesülése szerint csütörtökön csoda történt a csepeli képviselő-testületi ülésen. Informátorunk még az időpontot is feljegyezte: állítólag 21 óra 18 percet mutatott az óra. Délután öt óta folyt a tanácskozás a megszokott mederben: 3-4 tucat napirend, a szocialisták kérdeznek, érvelnek, vitatkoznak, Németh Szilárd, a fideszes polgármester és párttársa, Borbély Lénárd alpolgármester kommunistázik, hátra felé mutogat, a kétharmados többség birtokában gyakran foghegyről vagy indulatosan válaszolgat a kérdésekre, indítványokra.

A köztisztviselők már holtfáradtak, de nem mozdulnak, hiszen gyakran nekik kell válaszolni a tájékozatlan városvezetők helyett. A biztonsági őrök a közterület-felügyelőkkel együtt békésen vigyáznak az acél beléptető ketyerékre az ajtón belül és a betlehemi jászolra meg az ereklyés zászlóra az ajtón kívül.

A Fidesz frakció, a fülkeforradalmi kétharmad pedig a saját maga által kialakított szokásoknak megfelelően csak néz, csak néz és hallgat. Elmélázva a karácsonyi bevásárláson vagy a képviselői honorárium jövő évi emelésén töpreng. És ebben a boldog családi körben egyszer csak megtörténik a csoda: egy fideszes (KDNP-s) képviselő, Noé László kér szót. Takács Krisztiánnak, az MSZP egyik képviselőjének sikerült szólásra késztetnie a kormánypárti képviselőt. A szocialista városatya 80 környékbeli lakos kérésére egy normális parkoló megépítéséért emelt szót, mondván, az Ív utcai iskolánál a sportfoglalkozások idején nagy a káosz a leálló gépkocsik miatt.

Noé Lászlót, a körzet képviselőjét ez a kijelentés ösztökélte a megszólalásra. Csak annyit mondott, hogy közlekedésrendészeti kérdésekkel nem a képviselő-testületi ülésen kell foglalkozni. Ennyi. És máris visszazuhant a Fidesz-frakció népes, ám megszokottan néma és béna leventéinek csendjébe. Parkoló, természetesen nem lesz. Nem azért, mert a fideszesek leszavazták. Ó nem! A nép szavát a fideszesek nem fúrják meg. Ők nem olyanok. Ők csak tartózkodnak. Arról igazán nem tehetnek,  hogy ma még ők vannak többségben. Kétharmadban! Így az ív utcai parkolóból semmi sem lesz, de lesz majd belőle törülköző a fedett uszoda helyett épülő sátras medencében. Legalább lesz mit bedobni…  A csoda azonban még sokáig ott lebegett a tanácsterem felett. Hihetetlen! A csepeli képviselő-testületben megszólalt egy fideszes képviselő. Nem sokára emléktábla örökíti meg a nagy esemény, a csoda emlékét…

 

(anzágo)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr564942288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása