CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Beperelte a KDNP a Fideszt

2012. december 05. 00:02 - csú

Ökölvívás-2.jpgNévbitorlási pert indított a Fidesz helyi frakciója ellen a KDNP esztergomi szervezete. A bírósági keresetet egy közösségi portálon hozták nyilvánosságra a kereszténydemokraták kedden.

A szervezet azt kéri a Tatabányai Törvényszéktől, hogy tiltsa el a képviselőcsoportot a Fidesz-KDNP név használatától, és állapítsa meg, a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet.

"A KDNP esztergomi szervezete a képviselőcsoportot többször felszólította nyílt levélben is, hogy a KDNP név használatától tartózkodjon, és saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért" - áll a szervezet elnöke által írt keresetben.

Révfalvi Gergely (KDNP) szerint nem járultak hozzá a közös névhasználathoz, és nincs is KDNP-s tag a képviselőcsoportban. Az elnök álláspontja szerint a fideszes frakció névválasztásával megsértette a KDNP esztergomi szervezetének személyhez fűződő jogait, a közös névvel kiadott nyilatkozatokkal pedig folyamatos jogsértést követ el.

A KDNP esztergomi szervezetének ügyvédként dolgozó elnöke korábban azt mondta, a következő választásokig nem foglalkoznak a politikai döntéshozatal kérdéseivel, a jelenlegi képviselő-testületben pedig nem kívánnak részt venni. A választásokon Esztergom minden körzetében önálló jelöltet indítanak majd.

Steindl Balázs, a helyi Fidesz-frakció vezetője közölte, hogy álláspontjukat a bírósági kereset megismerése után alakítják ki.

Esztergomban a KDNP már többször elhatárolódott a Fidesz helyi szervezetétől. A korábbi elnök, Mészáros János 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen.

Két héttel a 2010-es önkormányzati választások után, amikor a leváltott fideszes városvezető, Meggyes Tamás nem volt hajlandó átadni irodáját a kétharmados többséggel polgármesterré választott független Tétényi Évának, a KDNP helyi szervezete fizetett politikai hirdetést jelentetett meg, amelyben leszögezte: nem tud azonosulni a Fidesz képviselőinek magatartásával, és kéri őket, hogy alakítsanak ki partneri kapcsolatot a polgármesterrel.

A 15 tagú esztergomi képviselő-testületben a tízfős kormánypárti frakció adja a többséget, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Vállalkozók Pártja egy-egy embert delegált, Tétényi Éva polgármester pedig független.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr834948228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása