CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki lett a hét csepeli nagyot mondója? Lódító-díjat Németh Szilárdnak!

2012. december 15. 00:05 - csú

Németh-Fasang9_1.PNGSokak – leginkább a téma szakértői, illetve a Guinness világrekordokat nyilvántartók – szerint, a nagyotmondás örökös világbajnoka címét hazánk Kedves Vezetője már rég elhódította. Valószínűleg igazuk van. Abban viszont biztos vagyok, hogy az örökös bajnok – Németh Szilárdban, Csepel polgármesterében –, méltó követőre, kihívóra talált. Legutóbbi nagyotmondása is ezt bizonyítja.

Polgármesterünk hallatlanul megharagudhatott az MSZP frakció vezetőjére. Az illető képviselő úr, a képviselő-testület december 13-i rendkívüli gyorsasággal, nagy kapkodások közepette összehívott rendkívüli ülésén, az óránként növekvő számú napirendek miatti felháborodásában ugyanis azt merte állítani, hogy későn, az utolsó órákban kapják meg az előterjesztéseket.

A testület vezetői, a hónapok óta tartó kapkodással, fejetlenséggel, szinte már követhetetlen mennyiségű és tartalmú javaslataikkal, szinte akadályozzák a képviselők felkészülését, lebecsülik a testületi döntés jelentőségét. Pedig ezt a polgármester úr rendkívüli bátorságú és nagy felkészültségű, állandóan hozzászóló frakciójának több tagja is szóvá tette, még 2006-ban. Sőt, még akkori hozzászólásaikat, a korábbi vezetést – az előterjesztések késői kiadásért –, jogosan bíráló mondataikat is idézte, megkérdezve őket, hogy ezek után hogyan néznek a tükörbe? A beste képviselője. Választ nem is kapott. Azon túl, hogy nem is érdemel választ az ilyen, ez nem is szokása a Fidesz helyi tisztségviselőinek, illetve a frakció név szerint említett képviselőinek sem. Viszont Polgármester Úr nagyon felháborodott az illető merészségén. Haragjában szemére hányta, hogy amikor „az egész országban feszített tempóban dolgoznak”, a szocialisták ilyen apró, jelentéktelen megjegyzésekkel hátráltatják hősies munkájukat. És jött a végső érv Németh Szilárdtól: „a parlament több törvényt hozott 2010 óta, mint a korábbi húsz évben összesen”. Fantasztikus. A Fidesz frakció tagjai valószínűleg meg is tapsolták. Igaz, ennek nem volt látható és hallható jele. Némán, lehajtott fejjel tették.

Igen. Ez a hét legnagyobb csepeli nagyotmondása. A Guinness világrekordok könyvébe való lódítás. Nekem már csak két apró, teljesen lényegtelen megjegyzésem van a csepeli világrekord nemzetközi hitelesítése előtt:

> a parlament 1990-2009 között összesen 2533 törvényt fogadott el, miközben a polgármester úr által említett 2010 utáni időszak feszített tempójú munkája ellenére csak 543-ra tellett. A lódítás, a nagyotmondás ténye tehát valóban megállapítható;

> talán az sem ártana, ha a Kedves Vezető és helyi vazallusa inkább abban versenyezne, hogy melyikük tud több, jól előkészített, az érintett rétegekkel egyeztetett, a társadalmi, gazdasági gyakorlatot kellően figyelembe vevő, az emberek számára is elfogadható és érthető, végrehajtható, a társadalom és a gazdaság fejlődését valóban ösztönző törvény, illetve helyi rendelet előkészítésében részt venni. Sajnos, ma nem ennek a „versenynek” vagyunk kényszerű szurkolói, leginkább szenvedő részesei.  

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr624966076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2012.12.15. 16:14:04

Én nem csodálkozom (mondhatnám már semmin, ha nem volna ez tragikus), mindenesetre a FŐNÖK azt mondta négy nappal a költségvetés akárhanyadik elfogagása után (dacolva a diáktüntetésekkel), hogy még egyáltalán nem dölt el a keretszám.
Egy ilyen kiskaliberű "majdénmegmutatomaFŐNÖKNEK,hogyénisaztán" palival alapvetően nincs mit kezdeni.
süti beállítások módosítása