CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Imádkoztatás után behajtás és bizalomvesztés

2013. január 03. 00:05 - csú

Talpnyalo-244.jpgIsmét rajtakaptam Német Szilárdot. Még mielőtt félreértenék, gyorsan leszögezem: csak újabb lódításaival bukott le. A november 29-i képviselő-testületi ülésen ugyanis kétszer is elengedte magát. Első, veretes mondata a 2013. évi költségvetési koncepció vitájában hangzott el. Amikor egy képviselő megkérdezte, hogy a kerületi önkormányzat is részesül-e a kormány hitel-átvállalási akciójából, kerületünk vezetője – a jegyzőkönyv szerint –, az alábbiakkal válaszolt:

„…azon lesz, hogy a lehető legtöbb pénzt konszolidálják Csepelről. Ha nem olyan a pénzügyi negatívum, amit konszolidálni lehet, akkor fejlesztési pénzeket fog behajtani a kormányon, tehát Csepel nem fog rosszul járni”.

Ez igen! Ha valaki nem tudta, hogy ki az Úr ebben az országban, akkor most megtudhatta:

Németh Szilárd! És ha valaki – netán a kormány, vagy maga Orbán Viktor, akiért Ő, hű vazallusként még imára is hívta a csepelieket, amiért a fél ország rajta nevetett –, esetleg nem ismerte még fel nagyságát, hatalmát, akkor majd megmutatja mi lesz itt. Mindenki meglátja. Feljelenti a parlamentet, a kormányt, ha kell, az egész világot. A kezében tart mindenkit. A végén úgyis Ő nyer. Milliárdokat fog behajtani a kerületének. Ha kell, akkor még végrehajtót is küld a kormányra. A csepeliek meg áldani fogják. Ő lesz az első polgármester, aki még életében szobrot kap tőlük. Mert az Ő kerületében mindenki tudja, hogy mennyit dolgozik a csepeliekért. Csak a szocialisták gáncsoskodnak, kritizálják, gúnyolják állandóan. Ők, akik még 20 milliót sem tudtak behajtani a kormányon. Ráadásul, legutóbb is, amikor Ő „hozott” a kerületnek éppen potom 20 milliót, durván kekeckedtek vele. Pedig mennyi „megfeszített munkájába” került, hogy „a Daru dombon világítás legyen”, vagy mennyit gürizett, talpalt a 20 millió behajtása érdekében. Nem tűri tovább a pimaszkodást. Elege van. Ebben a fővárosban egyedül Ő hajtott be pénzt, a kerületi csatornázást végző beruházóktól. Ezek után – a saját frakciójából kitörni látszó éljenzést is leintve –, fejét felvetve, már csak annyit mondott, hogy

„… amikor a 20 mFt-ról döntöttek, amit ebben a rendszerben rajta kívül senki nem vitt volna a testület elé”.  

Bezzeg Ő! Ő bevitte! Megtehette volna, hogy nem viszi be, Ő mégis bevitte. Mármint a 20 milliót. A testületi ülésre. Döntsön a képviselők bölcsessége. Ez az Ő képviselő-testülete. Az Ő, kétharmados fülkeforradalmi többsége. Érvényesüljön hát az abszolút demokratikus többség akarata.

Mintha haragjában elvesztette volna a fejét. Ugyanis elfelejtette(!?), hogy képviselőként Ő is megszavazta az új önkormányzati törvényt. Amiben szó szerint a következő áll: „A képviselő-testület hatásköréből nem ruházható át: a gazdasági program, a hitelfelvétel, a kötvénykibocsátás vagy más adósságot keletkeztető kötelezettségvállalás, államháztartáson kívüli forrás átvétele, átadása”. /2011. évi CLXXXIX. Törvény Magyarország helyi önkormányzatairól, 42.§, 4. bekezdés/ Ezek szerint a 20 milliós, teljesen önként és dalolva felajánlott cégadományt, mint államháztartáson kívüli forrást, illetve annak elfogadását kötelező volt bevinni a képviselő-testület elé

Tanulság: a harag rossz tanácsadó. Sokadik alkalom már, amikor kiderül, hogy Németh Szilárd, kerületünk polgármestere a haragos emberek közé tartozik. Van ilyen. Nem nagy ügy. A harag által felszínre törő nagyot mondások, lódítások azonban mindenkit hiteltelenítenek. Egy vezetőt különösen. Pláne, ha más miatt már egyébként is elvesztette az emberek bizalmát.

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr874993166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-i 2013.02.04. 12:36:17

Ez igen! Így büdösebb!
süti beállítások módosítása