CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meghátrált az Orbán-kormány a diákok decemberi követelései előtt

2013. január 17. 14:19 - csú

Csepeliek a diáktüntetésen_1.PNGRészmegállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a HÖOK. Mind a 16 szakon lesz mégis állami finaszírozás, amit eddig fizetősnek szánt a kormány - jelentette be Balog Zoltán államtitkár.

Az összes gazdasági szak mellett andragógiáról, jogászképzésről és nemzetközi tanulmányokról, kommunikációról, médiatudomkányról, valamint igazságügyi igazgatási, továbbá munkaügyi szakokról van szó. Az új rendszer már szeptembertől érvényes. A felvételről ponthatár fog dönteni, hogy ez mennyi lehet, arról hétfőn kaphatunk információt.

Balog hozzátette: a kormány most engedményt tett, de hosszabb távon felül akarja vizsgálni, tehát nem mindig lesz állami támogatás mindenhova.

Ami a röghöz kötést illeti, arról még vár egy szövegtervezetet a diákoktól, valószínűleg módosítják a hallgatói szerződés részleteit, de az eltörlés sem elképzelhetetlen. Annyi biztosnak tűnik, hogy akármi is lesz a végleges egyezségben, az a röghöz kötésnél visszamenőleg is érvényes lesz, vagyis minden mostani diák, aki már alírta a szerződést, az új szöveget tekintheti magára érvényesnek.

Szerző: Éber Sándor - Világgazdaság Online
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr565023545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása