CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szociális romokat hagy maga után a Fidesz

2013. január 20. 03:33 - csú

Ételosztás-Blaha-2012_1.PNGNagyon kevés embernek van ma munkája, de már maga a munka sem véd meg a szegénységtől, az elmúlt két és fél évben ugyanis soha nem látott mértékben növekedett a dolgozó szegények száma -mondta Szegeden Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa.

A jövő szociálpolitikájának – amelyet nem kétséges, hogy másfél év múlva az MSZP fogja alakítani – többféle problémát kell egyszerre kezelni, illetve olyan szociálpolitikát folytatni, hogy egyszerre nyújtson szociális biztonságot, tudja biztosítani a társadalmi integráltságot és igazságosságot, csökkentse az egyenlőtlenségeket és egyidejűleg tudjon biztosítani egyfajta gazdasági növekedést és foglalkoztatás-bővülést. A feladat nem lesz egyszerű. Külön-külön is elegendő lenne megoldani ezeket a problémákat a jövő politikusainak --mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa.

A szocialista politikus hangsúlyozta, a jövő szociáldemokráciájának, amelynek az MSZP alakítója lesz, a 21. század elején deklarált jogokra kell épülni. Azt a fajta konzervatív jótékonykodást, amelyik egyszeri adományokból áll össze, el kell utasítani.

– Egyértelművé szeretnénk tenni, hogy állampolgári jogon járó juttatásokat kell biztosítani, mert egyébként oda fog jutni Magyarország, hogy lassan mintegy ötmillió ember a létminimum alatt fog élni. Ez azt jelenti, amikor a deklarált jogokról beszélünk, szociális polgáriságról beszélünk, és az állam kötelezettséggel bír a polgárai jól léte felől.

Közlő: szegedi.hir24.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr525026996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása