CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Durr egy pofon a csepeli Fidesz-nek a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól!

2013. január 23. 05:55 - csú

Felkiáltójel-0_3.jpegA csepeli fideszes városvezetők és az általuk a Csevak-utód   Városgazda Zrt-nél alkalmazott haveri kör kedvenc foglalatossága a jutalomfelvétel, a kirúgás és a feljelentés. Ezt utóbbit, vagyis a feljelentgetést folyamatos műszakban, időt, pénzt  nem kímélve űzik 3. éve,  hatalomra kerülésük óta. Rémtörténetek keringenek közszájon Csepel szerte. A dokumentálható tények még rémségesebbek. Ilyen például, amiről Szenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője számol be bírósági iratokkal alátámasztva. Miként a szocialista képviselő megjegyzi: "a Fidesz csepeli politikusai úgy próbálják meg az esélyes politikai ellenfeleiket hátráltatni, illetve megfélemlíteni, hogy olyan feljelentések garmadáját teszik meg ellenük, amelyek előbb, utóbb az eljárások bűncselekmény hiányában történő megszüntetéséhez vezetnek" Szenteczky János ezt írja:

Bírói NEM a csepeli Fidesznek – már másodszor!

„A Pesti Központi Kerületi Bíróság Budapesten, 2013. január 04. napján meghozta az alábbi

végzést

A jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt Szenteczky János ellen a Budapest XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságon 01200-1993/2011. bü. számon folyamatban lévő büntetőügyben a bíróság Dr. Szabó József sértetti képviselő által képviselt Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. sértett magánfél Szenteczky János gyanúsítottal szemben előterjesztett, zár alá vétel elrendelése iránti indítványt 

e l u t a s í t j a.”

(a teljes végzést itt olvashatja)

Nem először él ezzel a kezdeményezéssel Csepel fideszes vezetése – szinte napra pontosan egy évvel a mostani határozat előtt, 2012. januárjában egy másik ügyben -megalapozatlanság miatt-szintén elutasító végzést hozott az illetékes bíróság.

Akkor az üzemanyag-felhasználással kapcsolatos feljelentésük mellett (aminek az értéke nem egészen 320 ezer forint volt) kezdeményezték a vagyonom zár alá vételét. A bíróság akkor is elutasító végzést hozott és abban az ügyben azóta az ügyészség bűncselekmény hiányában –első fokon– megszűntette a nyomozást.

A mostani zár alá vételi kezdeményezés azonban kicsit eltér a korábbitól. A fideszes vezetés nem akarta ismét csak a bíróságra bízni a döntéshozatalt. Gondoltak egyet és a zár alá vételi kezdeményezésük mellett arról próbáltak gondoskodni, hogy a vagyontárgyaimat (biztos, ami biztos alapon) lefoglaltassák.
Ez gyakorlatilag a tulajdonomban lévő, nagyértékűnek semmiképp sem nevezhető személygépkocsik lefoglalását jelentette volna, amelyek értékben ugyan meg sem közelítik a jelenlegi ügy vélt vagyoni hátrányának összegét, azonban az eljárás arra jó lett volna, hogy engem akadályozzanak nem csak az ellenzéki képviselői munkám ellátásában, de abban is, hogy a gyermekemet rendszeresen a fejlődését segítő foglalkozásokra vihessem, illetve, hogy a folyamatban lévő tanulmányaimat befejezhessem…

A végzéssel érintett büntetőüggyel kapcsolatban korábban már többször is kifejtettem a véleményemet (legutóbb: http://www.szenteczky.hu/blog/7-tisztelt-csepel-info-szerkesztoseg-kedves-attila) – ezeket most nem kívánom megismételni. Azt azonban igen, hogy a vonatkozó döntésemet nemcsak emberileg, de szakmailag és jogilag is megalapozottnak tartottam és tartom ma is. Talán ezért is történt, hogy a konkrét esetben is az ügyészség először bűncselekmény hiányában megszűntette a nyomozást. A tényeket alátámasztó minden más állításomat a bíróságon kívánom előadni – ha egyáltalán szükség lesz rá.

Elszomorít és egyben felháborít továbbá az, hogy a Fidesz csepeli politikusai úgy próbálják meg az esélyes politikai ellenfeleiket hátráltatni, illetve megfélemlíteni, hogy olyan feljelentések garmadáját teszik meg ellenük, amelyek előbb utóbb az eljárások bűncselekmény hiányában történő megszűntetéséhez vezetnek, és nem pedig a választópolgárokra bízzák a döntés lehetőségét egy demokratikus választáson (http://www.szenteczky.hu/blog/9-miert-hagyja-el-nemeth-szilard-a-csepelieket).

Forrás: SZENTECZKY.HU

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr825036788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2013.01.24. 19:09:45

Szenteczky úr!
Sajnos ismerős a Fidesz legaljasabb tagjainak és csatlósainak ezen technikája. Másokkal is megették ugyanezt, és még meg is fogják tenni.. Korábabn kihasználták az emberek (jogos) felháborodását és csalódottságát(felháborodását stb.) és sütkérezve a hirtelen jött népszerűségben mindenkit megrágalmaztak, letolvajoztak stb. Remélem, most sikerül ellenállni nekik és ön megállítja ezt a hullámot. Bár ez csak rész siker. Az ítélet még nincs meg(?)..
süti beállítások módosítása