CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János kérdései a csepeli polgármesterhez és jegyzőhöz

2013. január 30. 10:24 - csú

Szenteczky János-kisebb_4.pngTisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt Jegyző Úr!

Az elmúlt hetekben a sajtóban számos, akár félreértésre is okot adó híresztelés jelent meg, amelyeknek lehet csepeli vonatkozása is. Ezek szerint Budapest XXI. kerületében, Csepelen több millió forintos prémium vagy jutalom került kifizetésre, illetve az elmúlt időszakban a kerületünkben is végeztek az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást, illetve felmérést!

Szeretném Önöket, de még inkább a kerület jóhírét megóvni egy, például a zuglóihoz hasonló szituációtól, ezért a félreértések tisztázása és a tisztánlátás érdekében kérem Önöket, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltaknak megfelelően a közérdekű adatot részemre kiadni, valamint a jelenleg hatályos helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV törvény 19. § (2) bekezdés e) pontja értelmében a képviselői munkámhoz szükséges tájékoztatást számomra írásban megküldeni, valamint a válaszokat alátámasztó okiratokat számomra biztosítani szíveskedjenek.

Kérdéseim a következők:

1. Készített-e, vagy készíttetett-e az önkormányzat, vagy annak intézménye és/vagy gazdasági társasága 2010 októbere óta közvéleménykutatást? Mikor és milyen témában? Kivel végeztették és hogyan lett kiválasztva a megbízott (szerződés, megbízás másolatát kérem)?

2. A kutatásokat lezáró és értékelő dokumentumokat is kérem továbbá másolatban részemre megküldeni.

3. 2010. október 1-jétől került-e kifizetésre Budapest, XXI. kerület Csepel Önkormányzatánál, illetve az önkormányzat intézményeinél havi illetménynél felüli juttatás, milyen összegben (tételesen és összesen), kinek és milyen jogcímen, valamint ezen juttatás(ok) kinek a felhatalmazása, engedélye alapján történt(ek)?

4. 2010. október 1-jétől került-e kifizetésre Budapest, XXI. kerület Csepel Önkormányzata tulajdonában álló gazdasági társaságoknál a havi béren felüli juttatás, milyen összegben (tételesen és összesen), kinek és milyen jogcímen, valamint ezen juttatás(ok) kinek a felhatalmazása, engedélye alapján történt(ek)?

Az elmúlt napokban arról is olvashattunk a hírekben, hogy a miniszterelnök úr rövid határidővel arra adott utasítást, hogy a felvett pénzt az érintettek vagy fizessék vissza, vagy fordítsák jótékonysági célra. Ezért a következő kérdésre is választ várok:

5. Amennyiben jótékonysági célra került átutalásra a felvett összeg, úgy ki volt a kedvezményezett, illetve mikor történt a felajánlás?

Budapest, 2013. január 29.

Megtisztelő és jogszabály által előírt válaszukat várva köszönettel:

Szenteczky János
önkormányzati képviselő,
MSZP frakcióvezető

Forrás: SZENTECZKY JÁNOS WEBLAPJA

Ábel Attila fideszes alpolgármester reagálása ITT OLVASHATÓ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr225052603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása