CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lemondjon-e a csepeli önkormányzat?

2013. február 04. 06:39 - csú

Borbély-rész-2_1.PNG

Szeneczky János, a csepeli szocialisták elnöke, az MSZP önkormányzati frakciójának vezetője a következőket írta saját weblapján: 

Lemondjon-e a csepeli önkormányzat? 

Ne! Adjuk meg a döntés lehetőségét (és örömét) a csepelieknek! 

hisztérikusan azt kezdték el terjeszteni (mármint az MSZP – SzJ), hogy az önkormányzat le akar mondani,…” – írja közleményében Borbély Lénárd (képünkön). Nos, vagy arról van szó, hogy az alpolgármesternek problémája van a magyar helyesírás szabályaival (talán egy iskolába jártak Ábel Attilával…?!), vagy pedig freudi elszólásként egy szép gesztusra tett utalást?!

2013 elején az egyik legfontosabb téma Csepel életében (is) az egészségügy, ezen belül is a Csepeli Szakorvosi Rendelőintézet sorsa. Gondoskodott erről az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2012. évi CCXII. törvény, amely rendelkezései szerint 2013. május 1. napjától a járóbeteg-szakellátási feladatokat az állam gyakorolja, illetve az ezen feladatokat ellátó intézményeket átveszi.

A csepeli MSZP véleménye e kérdésben egyértelmű! De miközben ismét csak az emberek bőrén csattanó kommunikációs trükktől, a 10%-os rezsicsökkentéstől volt hangos Csepel fideszes vezetése, arról kevés szó eset a közéletben, hogy a nevezett jogszabály lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak arra, hogy a járóbeteg-szakellátási feladatokat továbbra is ellássák és az érintett egészségügyi intézményt megtartsák!

2012. novemberében döntött a képviselő-testület a 2013. I. féléves munkatervéről! Felelős vezető már ekkor jelzi nem csak a munkatársainak, de még inkább a kerület lakosainak, hogy egy nagyon fontos kérdésben kell döntést hoznunk 2013. február 15-ig! A Németh Szilárd vezette önkormányzat nem hogy nem volt kíváncsi a kerületiek véleményére, de mélyen hallgatott minderről.

A hallgatásnak vége, a kérdésben színt kell vallani! Hogy ez megtörténik, talán annak az előterjesztésnek köszönhető, amit a csepeli MSZP frakciója nyújtott be a polgármesternek a képviselő-testület DK-s és LMP-s képviselőjének támogató együttműködésének köszönhetően. 2013. február 4-én déli 12:00-kor rendkívüli testületi ülésen kell ennek a végtelenül ötlettelen csepeli fidesz frakciónak „megmondania”, hogy mit is gondol a csepeli szakrendelőről.

Ötlettelen, mert már politikai támadásaikban is, ahogy bárhol az országban, csak a fideszes központi agytröszt kommunikációs paneleit tudják sulykolni – aktuálisan Ron Werberrel riogatni! Ez pedig a választásokhoz vajmi kevés lesz…

Forrás:

SZENTECZKY JÁNOS WEBLAPJA

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr975061889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása