CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megemlékezések Budapest felszabadulásának 68. évfordulóján

2013. február 12. 16:18 - csú

Vizafogói mártír-1.jpgA második világháború fővárosi befejezésének 68. évfordulójáról, a náci megszállás és a nyilas rémuralom áldozatairól a Vizafogói Mártír Emlékműnél (XIII., Népfürdő u.) február 13-án szerdán 14 órakor emlékezik meg a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a demokráciáért szervezet.

 A központi megemlékezés előtt szerdán 13 órakor koszorút helyeznek el a Budai Önkéntesek emlékművénél, az embermentő Trom Aladár emléktáblájánál (VIII., Magdolna u. 6.) illetve a Szabadság téri Szovjet Hősi Emlékműnél.
14 órától a mártír emlékműnél kezdődik a megemlékezés, amit Hanti Vilmos, a MEASZ-elnöke nyit meg, emlékező beszédet tart Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, zárszót mond János Katalin, Nagy Imre mártír miniszterelnök unokája. Az ünnepségekre meghívták az állami szervek, az önkormányzatok, az egyházak, a pártok, a civil szervezetek és a diplomáciai testületek képviselőit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr335076841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása