CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Évi 21 percen múlik a boldogság

2013. február 17. 01:01 - csú

Kérdés-2DK.jpgKöztudomású dolog, hogy a házassággal való megelégedettség - ami amúgy nélkülözhetetlen a boldog, egészséges élethez - az idő előre haladtával egyre csökken. Ám ennek megelőzésére létezik egy igen egyszerű módszer.

A szakemberek szerint azoknál a pároknál, akik évente háromszor rászánják magukat, hogy kitöltsenek egy mindössze hét percet igénybe vevő online tesztet, nem fog kihűlni a szerelem. A vizsgálatot készítő Eli Finkel, a Northwestern pszichológia professzora munkatársaival 120 párt követett nyomon, akik egy része alkalmazta a fent említett online módszert, másik része viszont nem.

Két éven át minden negyedik hónapban valamennyi párnak be kellett számolnia arról, mennyire elégedettek a házasságukkal, milyen fokú a kettőjük közötti szerelem, intimitás, bizalom, szenvedély és elkötelezettség. Arról is vallottak, mivel kapcsolatban volt a legjelentősebb nézeteltérés kettőjük között az utóbbi négy hónapban, és a legutóbbi konfliktusukat meg kellett próbálniuk egy kívülálló, harmadik személy szemszögéből elemezniük.

A vizsgálatból kiderült, hogy egy év elteltével mindkét csoport házasságának minősége megromlott valamelyest, ám azok, akik a második év során négyhavonta elvégezték ezt az írásos tesztet, szinte teljesen lényegtelennek érezték ezt a változást, és a veszekedéseiknek is sokkal kisebb jelentőséget tulajdonítottak, aminek köszönhetően jóval elégedettebbek voltak a kapcsolatukkal.
Amint azt Finkel kifejtette, az elégedettségen túl mindennek a szenvedélyre és a szexuális vágyra is kihatása volt, amik igen sebezhető pontok egy házasságban. Finkel szerint a vizsgálatnak azért igen nagy a jelentősége, mert a boldog házasság kihat az egyének egészségére is, és ha figyelembe vesszük, hogy mindehhez mindössze évi háromszor hét percre van szükség, akkor beláthatjuk, hogy ez igazán nem nagy áldozat.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr685080257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása