CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Munkát, kenyeret! Az éhségmenet jelszavával a Parlament előtt

2013. február 18. 21:25 - csú

Molinós-Munkát kenyeret.PNGÚjabb fejezetéhez érkezett a parlament előtti molinóháború. Az Éhségmenet szervezői, a Munkát Kenyeret, Igazságos Béreket Egyesület, illetve a Közmunkás Szakszervezet hirdetett hétfőn délutánra flashmobot. A szervezők az esemény Facebook-oldalán arra buzdítottak, hogy mindenki hozza magával azt a molinót, amelyet szívesen látna a parlament előtt.

Az ügy előzménye, hogy egy héttel ezelőtt, a több száz kilométeres gyaloglás után a parlament elé érkező Éhségmenetet, a Civil Összefogás Fórum molinója fogadta, „Üdvözöljük a szocialista hataloméhség menetét” felirattal.

Később kiderült, hogy a molinó elhelyezését a Házőrség tagjainak jelenlétében helyezték el, de ott voltak a helyszínen a rendőrség munkatársai is, akik a békemenetesek létráját használva helyeztek el kamerákat. Két nappal később a Milla aktivistái helyeztek el egy „Az ország házon kívül van” feliratot, az ő akciójukat viszont nem nézte tétlenül az Országgyűlési Őrség, hiszen arra szólították fel az aktivistákat, hogy azonnal szedjék le transzparensüket. (Az állítólag túlbuzgóságból tevékenykedő házőr ellen fegyelmi eljárás indult.) A molinó végül két órán át a helyén maradt, de a Millások 107 ezres számlát kaptrak az akció után, míg a békemeneteseket csak 40 ezer forintra bírságolták. A Milla vitatta a bírság jogszerűségét, így nem fizettek, a CÖF viszont állítólag becsengette a magáét.

Hétfőn újra fordult a kocka, hiszen a parlament előtt megjelent baloldali akivisták mindenféle probléma nélkül helyezhették el, a „Munkát, kenyeret” feliratot és se a rendőrség, sem pedig a házőrség nem akadályozta meg őket ebben. Sőt a szervezők szerint ezúttal közterület-használati díjat sem kértek tőlük. A Civil Összefogás Fórum ezúttal a Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet egy plakáton ábrázoló óriásplakátjukat tartó autókkal parkoltak le a Néprajzi Múzeum egyébként turistabuszoknak fenntartott parkolójába.

Forrás: Bogád Zoltán minimumplusz.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95087740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása