CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliek arculcsapása

2013. február 22. 05:55 - csú

Luftballon_1.jpgCsepeliek! Hogyan költsünk el egymilliárd forintot? Ez itt a kérdés! (Legalábbis Németh Szilád fideszes polgármester szerint)

"A mostani javaslata, aminek már folyik a kivitelezése, ( és van bőr a képén eredménynek beállítani) az nem más a fedett uszodához képest mint az, amikor valakinek lakást ígérnek és helyette disznóólat kap!" - Ezeket a kemény szavakat olvashatjuk  Podolák Sándor facebookos bejegyzésében. A korábbi szocialista önkormányzati képviselő a jelek szerint nem távolodott el Csepel közéletétől, hanem figyelemmel kíséri a jelenlegi fejleményeket. Markáns véleményét megosztja másokkal is. Például így:

"Olvasom a független és objektív tájékoztatásáról híres Helyi Téma című sajtó termékben , hogy Csepel polgármestere konzultálni fog az Ő népével!! A konzultáció tárgya nem más mint az , hogy miként költsünk el egy milliárd forintot .

Azonnal felébredt bennem a konzultációs vágy ! Gondoltam , ekkora pénzt jól megfontoltan, konzultáltan kell elkölteni!!

Nézem a kérdést ! Uszoda vagy aszfalt?? Nos nem csalódtam ! A vezetés továbbra is semmibe veszi Csepel lakosságát!! Olyan ez a kérdés feltevés mint mikor a gyerektől megkérdik! Mit kérsz ? Csokoládét vagy spenótot? Gondolom a válasz 90%-ban adott!

Számomra ezen kérdés feltevésből egyértelműen kiderül , hogy a jelenlegi kerület vezetésnek semmi féle koncepciója nincs azon kívül , hogy a pénzt el kell költeni és elhitetni a választókkal , hogy az Ő igényeik szerint történik. ( Közben kaptam egy információt hogy vezérünk már előre meg hallotta a népe szavát és aszfaltra fogják költeni a pénzt)
Ez az információ teljesen megerősítette bennem azt , hogy teljesen koncepciótlan a kerület fejlesztése ügyében ez az önkormányzat!! Ahelyett , hogy ezt az összeget Csepel javára fordítanák , felajánlják a fővárosnak oly módon , hogy a szabadon elkölthető pénzünkön olyan beruházást hajtunk végre amit a Fővárosnak kellene finanszírozni!! (Talán ez a hála vezérünk részéről , hogy Tarlós kampányfőnöke lehetett??)

Felmerül bennem , hogy ezen pénz elköltésének lebegtetése nem takar mást mint a pénz útjának követhetetlenné tételét!! Ugyanis ha elhiszem azt , hogy a pénzt a földutak aszfaltozására kívánják költeni akkor már kész tervekkel programokkal kellene erről rendelkeznie az önkormányzatnak!!

Tény , hogy az előző önkormányzat előkészített terveket a földutak szilárd burkolattal való ellátására de az akkori engedélyek kiadása óta nagyon sok változás történt és ezeket, ha valóban erre akarják költeni a pénzt , akkor már aktualizálni kellett volna!

És most egy kis agymenés! Miért is kell minden utcát leaszfaltozni?? Hiszen ha megnézzük a Szeretett Polgármesterünk frissen elkészült utcáját el kell ismernünk , hogy a kisforgalmú mellék utcák stabilizációjára tökéletesen megfelel a mart aszfalttal való lefedés is!! Nagyon sok előnye van ! Első az hogy olcsó! Második hogy minimális karbantartással hosszú ideig biztosítja az út állagának megőrzését! Lényegesen olcsóbb a karbantartása mint az aszfalté! Nem utolsó sorban sokkal inkább környezet barát mint az aszfalt , mivel vízáteresztő és így segíti a talaj vízháztartásának javítását!

Ha lenne valamilyen városüzemeltetési koncepció és nem csak tűzoltás folyna akkor ezt az egymilliárd forintot lehetne Csepel minden lakója számára a kerület élhetőbbé tételére fordítani!!
Talán erről kellene konzultálni a csepeliekkel , hogy mire költsük el ezt a pénzt értelmesen!!

A másik ilyen gondom a csepeli „uszoda”! Sok mindent feltételezek a jelenlegi vezetésről , de azért ezt nem hittem volna , hogy semmibe veszik a lakosokat és még le is nézik őket! A választások előtt N. Sz. fennhangon hirdette , hogy Csepelen fedett uszoda épül!! Ami valljuk be , sok szavazatot hozott neki. Erre amikor hatalomba került már nem vette komolyan a saját ígéretét és azt sem , hogy ezt a Csepelieknek ígérte! 

A mostani javaslata aminek már folyik a kivitelezése ( és van bőr a képén eredménynek beállítani) az nem más a fedett uszodához képest mint az amikor valakinek lakást ígérnek és helyette disznóólat kap! Ez nem más mint a csepeliek arcul csapása! Azontúl pedig Csepel pénzének elherdálása!!! Ahelyett , hogy tisztességes , Csepelhez méltó létesítményt hozna létre (hisz a pénz megvan rá) ahelyett egy ilyen gányolt megoldást nyom a Csepeliek arcába!!

Köszönjük polgármester úr! Megháláljuk!!!

Forrás: Podolák Sándor facebookos oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr155095746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hope2 2013.02.22. 16:30:09

Ha jól tudom, akkor ez az egymilliárd az utolsó része annak a 4 milliárdnak, amit a szoci vezetés a kasszában hagyott, mert az északi terület eladásából megmaradt. 1. Hová lett a 3 milliárd? 2. Miért hazudta azt Németh és Borbély, hogy hiányt örököltek? 3. Hogy van képe azzal villogni, amit ezerszer lefikázott?
süti beállítások módosítása