CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most nem a kormány hibája a benzinár?

2013. március 02. 05:55 - csú

004-Nsz-Kommandós-255.pngAz MSZP arra szólítja fel a Fideszt, elsősorban Németh Szilárdot, a rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetőjét, hogy lépjen fel az üzemanyagárak csökkentése érdekében.

Török Zsolt szóvivő az MTI-nek ezt úgy indokolta, hogy a Fidesz politikusai ellenzékből azért bírálták a baloldali kormányokat, mert az üzemanyagok ára meghaladta a 300 forintot. Most azonban, hogy a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára eléri 440 forintot, nem tesznek semmit.

Az MSZP szóvivője szerint ha a Fidesz komolyan gondolta ellenzékből megfogalmazott nyilatkozatait - hogy az üzemanyagok nem a világpiaci ár emelkedése miatt, hanem a kormány hibájából, illetve a forintárfolyam gyengülése miatt drágultak -, akkor tegyen lépéseket az üzemanyagár-csökkentés érdekében. "Minden hatalmuk megvan ehhez: kétharmados többségük van a parlamentben, minden pozíciót elfoglaltak" - jegyezte meg.

Török Zsolt hozzátette: a korábbi fideszes kritikákból kiindulva ma - az inflációval is számolva - nagyjából a 380 forintos ár lenne elfogadható, ez pedig jelentősen csökkentené a munkába járás költségeit. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr495112337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása