CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyit költött ügyvédekre közpénzből a fideszes városvezetés?

2013. március 04. 05:57 - csú

Werner-Németh-333_1.pngSzenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője írja weblapján:

"A csepeli önkormányzat vagy valamelyik gazdasági társasága megbízásából 2010 ősze óta új és újabb ügyvédek járnak el a különböző peres ügyekben. Így ismerhettük meg dr. Kléber István, dr. Klinghammer Júlia vagy aktuálisan a Gíró-Szász Ügyvédi Iroda nevét. Jellemzően azokban az ügyekben, amelyek az előző vezetés politikai és persze büntetőjogi elszámoltatását, és így a következő választásokra való „kiütésüket” célozzák. Olyan „ügyekről” van szó, amelyek sorra dőlnek meg, vagy pattannak le az igazságszolgáltatásról például a megalapozatlanságuk miatt. Ezek az ügyvédek bizonyára nem humanitárius tevékenységük részeként dolgoznak az önkormányzatnak, vagyis díjat kapnak a munkájukért?! Díjat, vagyis közpénzt – ez esetben a csepeliektől....Mindezek alapján nem lehet túlzó az a megállapítás, hogy 2010 ősze óta milliók kerültek kifizetésre fideszes pártkatonáknak?!"

Én azonban nem szeretnék a csepeli Fidesz vezető politikusainak a szintjére süllyedni - írja Szenteczky János, majd így folytatja: " Nem szeretnék olyan állításokat tenni, amelyek nem megalapozottak. Ezért a tisztánlátás érdekében a következő kérdéseket teszem fel most és küldöm el Csepel jelenlegi polgármesterének és jegyzőjének" :

Polgármester Úr!

Jegyző Úr!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltaknak megfelelően a közérdekű adatot részemre kiadni, valamint a jelenleg hatályos helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV törvény 19. § (2) bekezdés e) pontja értelmében a képviselői munkámhoz szükséges tájékoztatást számomra írásban megküldeni, valamint a válaszokat alátámasztó okiratokat számomra biztosítani szíveskedjenek az alábbiak szerint:

  1. Kötött-e az önkormányzatunk, vagy annak valamelyik intézménye, vagy az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok bármelyike 2010. október 1-je óta bármilyen szerződést (adott-e megrendelést) jogi munkára, illetve szaktanácsadásra, vagy jogi képviselettel járó megbízásra vonatkozóan?
  2. Amennyiben volt vagy voltak, esetleg jelenleg is van vagy vannak ilyen szerződések, illetve megrendelések, kérem, hogy a vonatkozó dokumentumok (megbízási szerződések, ügyvédi szerződések, egyéb meghatalmazások) másolatát részemre megküldeni szíveskedjék.
  3. Amennyiben a fent körülírtaknak megfelelő szerződések és/vagy megbízások esetében történtek kifizetések, akkor a kifizetésekhez kapcsolódó minden dokumentum (teljesítés-igazolás, kifizetési engedélyezés, stb.) másolatát részemre megküldeni szíveskedjék.
  4. Kérem továbbá, hogy a fenti kérdésekre, illetve adatkérésre adott válaszához mellékeljen egy teljességi nyilatkozatot is.

Az infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre megküldeni a janos@szenteczky.hu címre.

Budapest, 2013. február 27.

Szenteczky János

önkormányzati képviselő

Forrás: Szenteczky János weblapja

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95113965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csú 2013.03.04. 21:23:42

@Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör: Információink szerint Németh Szilárd még az eslő kérdéscsomagra sem méltóztatott válaszolni. Úgy tudjuk, a bíróság fogja szólásra bírni...Utána jönnek az ügyvédi szerződések. Amint lesz eredmény és információ, beszámolunk arról, a mit tudunk.
süti beállítások módosítása