CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárdot két vállra fektették, tussal győzték le a tények

2013. március 07. 05:59 - csú

Nszil-szuper-2.PNGMagyar közmondás: a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát.

A Csepel újság Németh Szilárdot érte utol igen gyorsan a parlamenti felszólalása után.

Nagy mutatványt vezetett elő a minap a XXI. kerület fideszes polgármestere az országgyűlés plenáris ülésén.

A birkózásról beszélt, de a ló szaladt el vele. Honatyai minőségében az otthonának helyet adó Csepelt sározta be.

Ismét offshorozott, lenyúlással, lopással vádolta a csepeli  szocialistákat a parlamentben. Ott, ahol párttársai sem nagyon szokták saját városukat – még egy kis kommunistázás kedvéért sem –, negatív színben feltüntetni. Németh úr –, elődeinek folyamatos becsmérlésével ‑ saját magát járatja le, s ráadásul árt Csepel hírnevének is. Jelenlegi polgármesterünk már nem tud szabadulni a polgármesterségért folytatott sok éves küzdelme során felhalmozódott allűrjeitől.

Ominózus parlamenti beszédében a birkózás olimpiai számként való megmaradása mellett szállt síkra. Helyesen. Pár mondat után azonban „már tolakodott a torkában a nagyutálat”, „kimeresztette a nyakát”, s „mint igazi erős férfiből”, ömlöttek a magvas mondatok:

> „A Csepel Művek pártvezérei alapítványi formába szervezték ki a Csepel SC-t, így annak ingatlanjai, költségvetése szabad prédává vált”.

> „a csepeli birkózás még azt is túlélte, hogy felelőtlen és minden hájjal megkent MSZP-s politikusok, az elv- és üzlettársi offshore cégekkel összejátszva, a magyar igazságszolgáltatást megcsúfolva, lenyúlták a birkózócsarnokukat, tönkretették az anyaegyesületüket, a Csepel SC-t.” Sőt, „kilopták alóluk a birkózószőnyeget”.

Ha jól emlékszem, a csepeli MSZP-sek már többször cáfolták a hazugságokat, annak idején olvastam a témával foglalkozó testületi ülésről készült tudósításokat is, a korabeli Csepel újságban. Magam – ezekre és a csepel.hu-n olvasható előterjesztésekre és jegyzőkönyvekre is alapozva –, néhány alkalommal foglalkoztam a polgármester Csepel SC-hez fűződő kirohanásaival. Ezek a reagálások a csepelujsag.blog.hu-n még olvashatók. Most csak néhány megjegyzésem van az idézettekkel kapcsolatban:

1)  A Csepel Művek 1990-ben már nem volt egy gazdasági egység, nem voltak „pártvezérei”. Önálló vállalatok voltak, és vezetőik szervezték ki  „alapítványi formába”, a Csepel SC-t. Több mint 20 évvel később, különösen az eltelt közel három év tükrében, Németh Szilárdnak nem sok erkölcsi alapja van döntésüket bírálni.

2)  Az „offshore” szó, a polgármester kedvenc szitokszava. Biztos valószínűleg sok igazság van abban, ami ennek kapcsán eszébe jut, azonban az is eszébe juthatna néha, hogy körülnézzen a gazdaság világában, nemzetközi és hazai méretekben egyaránt. Ma több ezer offshore hátterű cég van csak hazánkban, s alighanem meglepődne, ha pontosan ismerné ezek listáját. Helyébe inkább abbahagynám az offshorozást, mert még rajta marad az „offshore-lovag” szitokszava.

3) Az „igazságszolgáltatás” politikusok általi bírálata, nyilvános politikai megrendelések a rendőrség, ügyészség és a bíróságok irányába, a fülkeforradalommal hatalomra jutott többség „fegyvere”. Előszeretettel alkalmazza ezt Németh Szilárd is, ellenfelei lejáratása érdekében. Az utóbbi időben több kudarca volt – valószínűleg a Csepel SC-t sem tudja lenyelni. De – természetéből adódóan, s ez az ő baja –, már nincs útja visszafelé.

„tönkretették az anyaegyesületet” – állítja Németh úr. Megnéztem, hogy az előző, szocialista önkormányzati vezetés 2006-2010 között mennyi anyagi támogatást adott a sportnak, benne a Csepel SC-nek. Az adatok nyilvánosak, bár nem volt könnyű összeszedni:

  • négy és fél év alatt a sportklub 215 millió 185 ezer forint működési támogatást kapott, amivel tételesen el kellett számolnia;
  • a kiemelt egyesületeknek, ugyanezen időszak alatt további 42 millió 500 ezer forint jutott. Ezek között szerepel a Csepeli Birkózó Club támogatása is 7 millió forinttal;
  • többnyire a sporttanácsnoki feladatokat is ellátó Németh Szilárd javaslatára a testület 34 millió 860 ezer forintot szavazott meg a csepeli egyesületeknek, közte pl. 4,5 milliót a birkózóknak;
  • a társadalmi szervezetek között a polgármester többször javaslatot tett sportegyesületek megsegítésére is,  4 millió 870 ezer forintos nagyságrendben.

Mindez együttesen azt jelenti, hogy a szocik a 2006. és 2010 között összesen 297 millió 415 ezer forinttal támogatták a csepeli sportot, benne a legnagyobb egyesületet, a Csepel SC-t.

Csak megjegyzem, hogy Németh Szilárd kétharmados győzelme után azonnal leállította a Csepel SC 2010. második félévben esedékes támogatását. A parlamenti beszédében kiemelten kezelt Csepeli Birkózó Club-ról sem „feledkezett meg”: 2011-ben mindössze 100 ezer, 2012-ben pedig 1 millió forinttal támogatta a legerősebb magyar birkózó egyesület működését, szemben, a nem csepeli egyesületeknek, civil szervezeteknek tavaly kifizetett 3 millió 525 ezer forinttal.

Győzelme óta pedig egy fillért sem juttat a csepeli MSZP-sek által „tönkretett anya-egyesületnek”, miközben folyamatosan az elődökre hárítja a felelősséget. Tudom, csak a Kedves Vezetőt és siserahadát utánozza.

Karinthyval szólva, így „meningélt továbbság, népies irányba”. Hiszem, 2014-ben megállítjuk.

 

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr225120660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása