CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sorra adják vissza Táncsics-díjukat újságírók Szaniszló kitüntetése miatt

2013. március 14. 18:53 - csú

Stop221_5.jpgÓriási felháborodást váltott ki a magyar újságírók körében, hogy Szaniszló Ferenc, az Echo Tv munkatársa is megkapta a Táncsics-díjat.

Tiltakozásuk kifejezéseként eddig Németh Péter (Népszava), Nej György (Magyar rádió), Rangos Katalin (Magyar rádió-Klubrádió), Bolgár György (Magyar Rádió-Klubrádió), Vince Mátyás (HVG-MTI-MÚOSZ), Horváth Zoltán (HVG), Tamás Ervin (Népszabadság) jelezte:visszaadják kitüntetésüket, a Táncsics-díjat.

Sorra adják vissza Táncsics-díjukat újságírók, miután kiderült: Szaniszló Ferenc, az Echo Tv munkatársa is megkapta ezt a kitüntetést. A Népszava főszerkesztője, Németh Péter volt az első, aki így tiltakozik a kitüntetés ellen. Németh 1995-ben kapott Táncsics-díjat, a főszerkesztő azzal indokolta döntését: elfogadhatatlan, hogy olyan valakivel legyen egy sorban, akinek szinte egyetlen gondolatával sem tud egyetérteni.

"Egy bizonyos Szaniszló vezetéknevű ember kitüntetése, a jelölés és döntés módja, valamint a magyar kormány szélsőjobboldallal kapcsolatos magatartása miatt mától nem tekintem magamat a Táncsics-díj kitüntetettjének. A 2006-ban kapott elismerést postán eljuttatom egy Balog vezetéknevű miniszternek" - írja Nej György a Facebookon. Nej hosszú évekig volt a Magyar Rádió szerkesztője, műsorvezetője.

Klubrádió értesülései szerint visszaadja Táncsics-díját Rangos Katalin és Bolgár György, a Klubrádió munkatársai, hasonlóképpen döntött Vince Mátyás, az MTI egykori elnöke is, valamint Horváth Zoltán,  a HVG egykori főszerkesztője is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr405135082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása