CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán Viktort bohócként mutatták be a német televízióban

2013. március 29. 13:18 - csú

Orbán-bohóc a námet tv-ben.PNGBohócként ábrázolta a német NDR közszolgálati televízió Orbán Viktort. A felvételen a figura a magyar kormányfő szavait ismételte meg, amelyekkel egy korábbi, Magyarországgal foglalkozó németországi gyerekműsort kritizált.

A hamburgi székhelyű NDR bohócfigurának ábrázolva gúnyolta ki a magyar kormányfőt, illetve főként azokat az érveit, amelyek szerint egy gyerekeknek szóló híradóban ízléstelenség a magyar belügyeket negatív színben beállítani – közölte a Klubrádió.

A Zapp című műsorban levetített felvételen az Orbán-bohóc megismételte a valódi Orbán szavait, miszerint a magyar tévéből repülnének a szerkesztők, ha olyan gyerekhíradót készítettek volna, mint amilyet a német közszolgálati tévések.

Az NDR bohócos bejátszása azt követően készült, hogy múlt héten negatív kritikát fogalmaztak meg Magyarországról a német köztévé Kika című gyerekhíradójában. Animációk segítségével magyarázták el, mit is jelent a nemrég megszavazott alkotmánymódosítás.

A Külügyminisztérium szerint azonban valótlanul mutatták be a tényeket a műsorban.

Az M1 szerdai Az Este című műsorában a Hír24 szerint Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár pedig azt mondta, Magyarország megbízásából egy szakértőkből álló jogászcsapat vizsgálja Berlinben, hogy a német médiaszabályozás alapján milyen lehetőségei vannak a panaszos magyar félnek jogai érvényesítésére.

Az NDR a mostani bohócos műsorban – amelyben megismételték a magyar hivatalos körökben felháborodást keltett gyerekhíradó-részletet is – végül is azt a mondanivalót szűrték le, hogy a magyar kormányfő nem bírja elviselni a kritikát.

Forrás: Klubrádió és HVG.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr35180729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása