CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Feladta magát a rendőrségen a brutális pécsi támadó

2013. április 15. 00:19 - csú

Pávás támadó.PNGFöladta magát a rendőrségen Nyerges Zoltán, aki kilenc nappal korábban szexuális céllal támadta meg és bántalmazta Pécs polgármesterének, Páva Zsoltnak a lányát.

A 23 éves, pécsi férfi – mint arról írtunk - április 5-én hajnalban támadt rá a polgármester lányára, amikor az hazafelé tartott egy egyetemi rendezvényről. Nyerges ott volt ugyanazon a rendezvényen, s mivel ittasan több lánnyal is kikezdett, kiutasították a szórakozóhelyről. Az utcán kifigyelte és követte a politikus húsz esztendős lányát, s a belváros szélén, Páváék otthonától pár száz méterre tört rá. A sértett hosszú percekig bátran védekezett, így célját Nyerges nem érte el, ám a lánynak eltört az arc- és az orrcsontja, ezért napokig kórházban ápolták őt.

A bűntény után a rendőrség órák alatt megállapította, hogy a támadó a nemi erőszakért már öt évet börtönben töltő, s a büntetéséből tavaly januárban szabadult Nyerges Zoltán volt. Ezt követően valóságos hajtóvadászat indult az agresszív természetű elkövető ellen. Száznál több bejelentés érkezett a rendőrségre, s volt, amikor a gyanúsított az utolsó pillanatban lépett meg a nyomozók elől. Úgy tűnik, kilenc nap elteltével már nem bírta tovább, s inkább maga jelentkezett a rendőrségen.

Egyébként Nyerges az előző bűncselekménye után is úgy jutott rendőrkézre, hogy föladta magát. A férfi mostani
döntését befolyásolhatta, hogy pénze nem volt, s rokonai, ismerősei elzárkóztak tőle. Ebben szerepe lehetett annak is, hogy Nyerges roma származású, s a baranyai valamint az országos cigány kisebbségi önkormányzat arra kérte a romákat, hogy ne őt, hanem a nyomozókat segítsék. A nyomravezetőknek a két önkormányzat fel is ajánlott 100-100 ezer forintot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr75222933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása