CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meg kell előzni a katasztrófát!

2013. április 17. 03:33 - csú

Dobák Pista-portré1.jpgDobák István tapasztalatai az MSZP kezdeményezésének csepeli fogadtatásáról

A FIDESZ ELSŐ INTÉZKEDÉSEI EGYIKEKÉNT BEVEZETTE EURÓPA LEGMAGASABB, 27 %-os ÁFÁJÁT. Az árak megállíthatatlanul nőnek, a szegénység egyre terjed. Több mint négy millióan élnek a létminimum alatt hazánkban. A KSH 2013. februári adatai szerint a mélyszegénységben élők száma elérte a másfél milliót.
Ez a FIDESZ kormány hozzá nem értő döntéseinek következménye.

Megélhetési válság van Magyarországon.

A megélhetés biztosítása érdekében az MSZP kezdeményezi az alapvető élelmiszer árak áfájának 22 %-kal való csökkentését. Így elkerülhető a négymillió magyar ember szociális katasztrófája.

Az MSZP követeli, hogy a 22%-kal csökkentett ÁFA csak 5%-kal terhelje az alábbi alapvető élelmiszereket:

TEJ, TOJÁS
FEHÉR ÉS FÉLBARNA KENYÉR , ZSÖMLE, KIFLI
SERTÉS, CSIRKE ÉS PULYKAHÚS, ÉDESVÍZI HALAK,
MAGYARORSZÁGON IS TERMŐ ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSFÉLÉK

A csepeliek rendkívül jól fogadták ezt az MSZP-s javaslatunkat, az elmúlt több mint fél év kitelepülési tapasztalatait és a mintegy háromezer támogató aláírást figyelembe véve egyértelműen pozitív értékelést, támogatást kaptunk. Másfél órás kitelepüléseink péntekenként délután változó helyszínen, a sétáló utcában és más forgalmas helyeken, illetve szombaton reggel a csepeli piacon. Az eddigi aláírók átlagos számát tekintve megduplázódott a támogatók, az aláírók száma. A gyűjtést előreláthatóan június 15-ig folytatjuk. Lehetőséget szeretnénk minden csepelinek biztosítani, hogy támogatni tudják aláírásukkal elgondolásunkat.

Az emberek nagyon szívesen beszélnek problémáikról, a legtöbb gondot a munkahelyek hiánya a munkanélküliség kérdése jelenti. Gond a mindennapi megélhetés, a gyermek iskolai taníttatásának költségei, a szociális lakáshoz jutás nehézségei, a gyógyszerárak növekedése. Sokan beszélnek a rokkant nyugdíj jogtalan megvonásáról, az egészségügyi szolgálat munkájának gondjairól, például arról, hogy a röntgen és radiológiai vizsgáltra heteket, hónapokat kell várni. De szó került nem egy esetben a hit- és erkölcstan tanításának kérdéséről, bölcsődei, iskolai férőhelyekről, a Munkásotthon támogatásának ellehetetlenítéséről, megszűntetésének szándékáról is.

Általában péntekenként öt-hat fővel települünk ki, de szombatonként nem ritka, hogy 10 fővel veszünk részt. Természetesen beszélgetések nemegyszer 5-10 percesek. Most legtöbbször az ellenzéki erők összefogásra hívják fel a figyelmünket. Ilyenkor 10-15 ember nem félmondatos biztatást mond, hanem hosszabb beszélgetést is kezdeményez, nemegyszer felajánlják segítségüket, de már néhányan jelezték belépési szándékukat is a csepeli MSZP szervezetbe. De néha azt is megkaptuk, hogy „mindent elloptunk Csepelen"és előfordult „ elmúlt nyolc évezés" is.
Az összesített véleményeket, tapasztalatokat a területi szövetség, azaz a Budapesti MSZP elnökséghez továbbítjuk. A pártelnöki találkozókon, a választási felelősi és választási koordinátorok értekezletén rendszeres tájékoztatást adunk és kapunk a fővárosi helyzetről az emberek véleményéről, kritikai észrevételéről.

Csepelen hónapok óta rendszeressé tettük az ellenzéki pártok találkozóját. Kéthetente váltott helyszíneken találkozunk a Csepel-soroksári DEMOKRATIKUS KOALICIÓ, SZOLIDARITÁS, és a csepeli MSZP képviselői.

Közös programok kidolgozása, kitelepülések koordinálása, közös megemlékezések szervezése volt a téma. Sikeres volt a közös március 15.-i megemlékezés, de igen eredményes volt az „SZTK megmentéséért" és megtartásáért vívott kitelepülés sorozat, szórólap-osztás csepelieknek, hogy megtudják: a Németh Szilárd által vezetett önkormányzat negyedére csökkentette az egészségügyi szolgálat támogatását.

Dobák István
Csepel-Soroksár képviselői választókörzet MSZP-s felelőse

Forrás: CSEPELIMSZP.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95230052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása