CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csúfak és gonoszak! A térfigyelő rendszerről beszélni tilos Csepelen?

2013. április 26. 12:14 - csú

Térfigyelő-1.jpgA Csepel újság értesülése szerint a XXI. kerületi képviselő-testület tegnapi ülésén Németh Szilárd fideszes polgármester (rezsikommandós parancsnok, országgyűlési képviselő, stb.) ismét nagyot alakított. Korábbi irodalmi kiruccanásai (Wass Albert, Nyirő József, stb.) után most a film világába kalandozott este hét óra körül. Az olasz neorealizmusnál, Ettore Scola örökbecsű tragikomédiájánál kötött ki, bár a kommunista-gyanús rendező nevét nem említette a narancsuralmi polgármester...Azt viszont egyértelművé tette vallomásával: „Nem találom a kulcsot Hároshoz..." A beismerés előtt azonban még volt esztrádműsor is.

Tiszteletre méltó, sikeres csepeliekből biodíszletet vont maga köré az alkalmi filmesztéta, körükben fényképeztette és fényeztette magát a polgármester. Ez után – szerepeit összekeverve – rezsikommandóvá alakította át a kétharmados fideszes testületet. Borbély Lénárd alpolgármester, (országgyűlési képviselő, Fidesz-frakcióvezető, stb.) minden előzetes értesítés helyett beterjesztette a rezsicsökkentést népszerűsítő „Megvédjük a csepeli családokat" című politikai nyilatkozatot. A falkaforradalmi védelmezők egyetlen kérdés, egyetlen megjegyzés nélkül – jó mameluk módjára - elfogadták az eléjük tolt nyilatkozatot. Ennyivel azonban nem úszták meg. Az ülésteremből a polgármesteri hivatal Szent Imre téri bejáratához kellett kivonulniuk, hogy ott írják alá a spontán módon addigra már kinyomtatott íveket. Az arra járó csepeliek meghökkenve, megdöbbenve nézték a rituálét, és nagy ívben kikerülték a mutatványosokat, hogy ne zavarják az ugyancsak  spontán fotók készítését a mosolyalbum számára.

A csepeli valóságtól feltöltődve tértek vissza az utcáról a nyomógombjaikhoz a fülkeforradalmárok, hogy most már tényleg átadják magukat a Németh Szilárd által rendezett filmesztétikai továbbképzésnek, amire a csepeli rendőrkapitány beszámolója szolgáltatta az apropót. A csepeli rendőrség vezetője  alaposan felkészült, de ez – informátoraink szerint – nem hatotta meg a fideszes városatyákat és városanyákat. Egyetlen kérdést sem tettek fel a körükben megjelent csepeli és fővárosi rendőri vezetőknek, nem is szóltak hozzájuk. A szocialisták viszont kérdeztek: mi van a térfigyelő rendszerrel? A válasz: az önkormányzat jelenlegi vezetői 2013-ra nem kötöttek szerződést a rendőrséggel. (Később, Borbély Lénárd egy másik napirendnél Sághy Jenőnek, a közterület-felügyelet régi-új vezetőjének megtiltotta, hogy válaszoljon a térfigyelő-kamerák működésével, pontosabban működésképtelenségével kapcsolatos ellenzéki kérdésekre.)

A rendőrségi vita jó része Hárossal és az ottani áldatlan állapotok taglalásával telt el. A megoldás olyannak látszik mint Katajev fehér vitorlája: a távolban van. Németh Szilárd az orosz szerzővel ellentétben egy amerikai klasszikust ajánlott a képviselők figyelmébe, mondván, Mark Twain regénye, a Koldus és királyfi megfelelő kapaszkodót nyújthat a hárosi helyzet megértéséhez, de ha ez sem elég, akkor nézzék meg a Csúfak és gonoszak című filmet. Miután a polgármester részleteket közölt a műből és bejelentette, „nem találja a kulcsot Hároshoz", a rendőrkapitány beszámolóját elfogadták. A filmélmény beszerzésével azonban kisebb gondok lesznek, mert nem hogy Hároson, de egész Csepelen nincs egyetlen mozi sem....A csepelieknek neorealista tragikomédiaként be kell érni a kétharmados fülkeforradalmi képviselő-testület hasonló színvonalú üléseivel.

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr55247939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása