CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Durr, egy jogerős pofon a Fidesznek!

2013. május 04. 06:06 - csú

Pofon-0.PNGÚjabb alattomos Fidesz-hazugságok dőltek romba!

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében - BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN - felmentette Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját a hivatali visszaélés vádja alól - közölte Zamecsnik Péter, Laborc Sándor védője  az MTI-vel.

A Magyar Nemzet és a Heti Válasz MÉG 2011 őszén számolt be arról, hogy az előző kormányzati ciklusban a titkosszolgálat adatokat gyűjthetett Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnökről és Kövér László mostani házelnökről. A Heti Válasz azt írta, az elhárítás egyik volt felső vezetője Ovi és Bajusz nevű mappákba mentette a vélhetően a kormányfőről és a házelnökről gyűjtött információkat.  A Magyar Nemzet információi szerint a bizonyítékok Laborc Sándor hivatali laptopjáról kerülhettek elő. Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatokért felelős minisztere cáfolta, hogy felügyelete alatt a titkosszolgálatok törvénysértő módon adatokat gyűjtöttek Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról. Az államtitkok miatti zárt tárgyalások végén úgy az első fokú mint most a másodfokú bíróság, vagyis a Fővárosi Ítélőtábla megállapította és kimondta, Laborc Sándor nem élt vissza hivatali hatalmával. Magyarán a Fidesz politikusai által generált ügyben az ügyészségi váddal ellentétben nem követett el bűncselekményt.

Zamecsnik Péter  elmondta: az ítélőtábla a felmentő ítéleteket az összes vádlott esetében helybenhagyta, Laborc Sándort az ötből négy vádpont alól felmentették. Az elmarasztó ítéletnél a Fővárosi Ítélőtábla a minősítést magántitok jogosulatlan megismeréséről jogosulatlan információgyűjtésre változtatta, a pénzbüntetést pedig fenntartotta. Ennek az ügynek a részleteiről az ügyvéd államtitokra hivatkozva nem árult el részleteket, de jelezte: nem az Ovi-Bajusz-üggyel van összefüggésben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr255280256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása