CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiállításokkal ünnepelte 20. évfordulóját a Hricsovínyi Galéria

2013. május 11. 15:59 - csú

Hricsovinyi István-157.pngKét kiállítással köszöntötte fennállásának 20. évfordulóját a Hricsovínyi Galéria.

     Az elsőre, amelyen a galéria 20 éves történetében kiállított művészek egy-egy alkotása került bemutatásra, május 11-én, délelőtt 10 órakor került sor a Csepeli Mátyás utca 13. szám alatti kiállító teremben. A házigazda rövid köszöntője után Miskolcziné Hajtun Zsuzsa és dr. Szűcs Lajos zongoraművészek nagyszerű zongorajátéka szórakoztatta a szép számban megjelent ünneplőket, majd dr. Feledy Balázs köszöntötte a galéria tulajdonosát és  feleségét. A művészeti író rövid történeti visszaemlékezését követően, Szárkiszján Ádám hegedűművész előadása következett, végül dr. Cs. Tóth János művészeti író emlékezett a galériával való 15 éves együttműködésének legfontosabb állomásaira. Az első kiállítást Farkas Katalin operaénekes fellépése zárta.

A tárlat megnyitása után a résztvevők átvonultak a Csepeli Munkásotthon Galéria 21 kiállítótermébe, ahol a galéria 20 éves életét, legemlékezetesebb rendezvényeit, pillanatait mutatta be, sok fotó. Az érdeklődőket a Madrass zenekar köszöntötte. A zenei felvezetés után Nagy József, a Csepeli Munkásotthon igazgatója szólt az intézmény és a galéria együttműködéséről, a kultúra közös szolgálatában végzett együttes munka eseményeiről, eredményeiről. A kellemes, jó hangulatú megnyitó a Blue-Motel zenekar fellépésével fejeződött be.

     A galéria két évtizedes működését ünneplő házaspár végül szerény fogadást adott a megjelent művészek, a résztvevők tiszteletére.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr855295275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása