CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd bajban van?

2013. május 14. 05:59 - csú

Ábel-NSZ-pohárnok medve bőre.pngNagy bajban lehet a csepeli polgármester, ha ismét az elmúlt három évben már agyon koptatott, agyon rágott gumicsonthoz, a csepeli elszámoltatásokhoz, a következő választáson esélyes szocialista politikusok kriminalizálásnak immár kétélű fegyveréhez nyúl! Mert ezt teszi, amikor kiadja a parancsot Ábel „Agitprop” Attila alpolgármesterének, hogy küldjön egy jól megfogalmazott körkérdést a csepeli frakciók vezetőinek véleményezésre. Muszáj újra „tolvajozni”, „kommunistázni”, „elmúlt nyócévezni” egyet ahhoz, hogy Csepelen is eltereljék az emberek figyelmét a magánnyugdíj-vagyon elkobzása, a földbérlet- és KÖZGÉP-mutyik után a Fidesz aktuális, minden eddiginél visszhangosabb ügyletéről, a trafikmutyiról.

Az aktuális körkérdés a következő: „Az önkormányzat vezetése szerint sok milliárdos megtakarítást és gazdasági sikert jelent Csepelen a számonkérés gazdasági hatása. Minden feltárt bűncselekmény-gyanús ügyben megtették a szükséges feljelentéseket, de a nyomozások, ügyészségi-bírósági procedúrák miatt nem születtek még jogerős ítéletek. Ön mit gondol erről?” Az MSZP csepeli önkormányzati frakciója kifejtette és határidőre elküldte a véleményét – amit hamarosan a www.csepelimszp.hu oldalon is olvashat. Én most néhány saját gondolattal kívánom kiegészíteni az ott leírtakat.

Legutóbb 2012. novemberében „Hol a csepeliek pénze, polgármester úr?” címmel írtam arról a képtelen hazugságról, amit akkor Németh Szilárd terjesztetett, miszerint kétmilliárd forintot spórolnak meg a csepelieknek évente a „politikai korrupció megszűntetésével”. Még nekem is megütközést kelt e szavakat újra olvasnom alig fél évvel később, a politikai korrupció egyik mintapéldájának is beillő trafik-botrány idején…

És ugye azt is észrevették, hogyan mosódnak a konkrét számok mind nagyobb masszává? Hogyan változott a „kétmilliárd” mára „sokmilliárdra”?

A gazdasági végzettséggel nem rendelkező, és gyakorlatot is csak a csepeli adófizetők pénzén szerző Borbély Lénárd, a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester a legutóbbi testületi ülésen a 2010. évi és a 2012. évi költségvetési hiány összegének egymás mellé állításával dicsekedett. Csak éppen azt „felejtette el” az alpolgármester úr elmondani, hogy ezek a számok az adott év költségvetési mérlegfőösszegével arányba állítva többet is elárulnak…

De vegyük az utolsó „nettó szocialista” költségvetést, a 2009. évit (http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2010/0420/080-10besz.kltsv.pdf) és hasonlítsuk össze a 2012. évivel (http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/0425/94-etbeszamolo2012eviktgvteljesitese.pdf)! Azt látjuk, hogy még az állítólagos „sokmilliárdos” spórolások (én inkább úgy fogalmaznék, hogy csepeli megszorítások és elvonások) ellenére is csak alig valamivel több, mint 1%-kal csökkent a költségvetési hiány mértéke! Vagyis épp olyan szemfényvesztést folytat Németh és Borbély Csepelen a költségvetési számokkal, mint teszi azt az Orbán-Matolcsy páros az ország pénzével – immár három éve!

És mivel a szemfényvesztés mára már Csepelen sem elég (ezt tapasztalhatják a Fideszes képviselőtársaink is, akiket az utcára küldött a vezérük, hogy az átlátszó és demagóg rezsicsökkentés mellett gyűjtsenek támogató aláírásokat), és a szocialisták által előkészített, legfőképp (a sokat szidott) Európai Unió pénzből finanszírozott beruházások is elfogytak, ahol avató szalagot lehetne átvágni, nem maradt más eszköze Csepel Fideszes városvezetőinek, mint az elszámoltatáshoz, a kriminalizáláshoz nyúlni.

De erről számot kell majd adniuk. Ahogy a frakciónk nevében fogalmaztunk: „Nem kihallgató szobákban, hanem a csepeliek nyilvánossága előtt…. Már csak másfél évet kell erre várni.”

Forrás: Szenteczky János weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr285298134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása