CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fideszt Csepelen nem érdekli az iskolai nevelőtestületek véleménye

2013. május 30. 05:59 - csú

003-derü-strand-20130301.PNGA nevelőtestületek véleménye nélkül akar a csepeli képviselő-testület a vezetőkről dönteni

Eléggé furcsa, inkább felháborító üzenete lesz a pedagógusnapra készülő csepeli pedagógustársadalom számára a képviselő-testület holnapi, május 31-i ülésének, ha elfogadják a fideszes polgármester által beterjesztett javaslatot. Németh Szilárd  ugyanis azt javasolja a testületnek, hogy az intézményvezetők pályázatairól alkotott véleményét a június testületi ülésen „a Nevelőtestületek véleményének ismerete nélkül” alakítsa ki. Nem tévedés, szó szerint idéztem az előterjesztésből.

Június első vasárnapja 61. éve a pedagógusoké. A pedagógusnap mindig a gyermekeinkért dolgozó pedagógusokról szólt. Ilyenkor minden tisztességes kormány, politikai erő, helyi vezetés egy kicsit mindig szembenézett önmagával, s a pedagógusokat köszöntve értékelte az adott tanévet, megköszönte a pedagógusok áldozatos munkáját, átadta a megérdemelt elismeréseket.

Csepelen, de gyanítom, hogy az országban sokfelé, ma, a káosz jellemzi az előkészületeket. Most nem elsősorban az iskolák államosításának gyakorlati tapasztalataival akarom mondataimat alátámasztani, bár valószínűleg az érintettek hosszasan sorolnák a pedagógusok gondjait, a pedagógus közösségek hangulatát befolyásoló problémákat, a Fidesz-kormány be nem tartott ígéreteit. Azzal sem foglalkoznék, hogy Csepelen „béremelés helyett fürödni hívják a pedagógusokat”, mert ezt már megírtam.(csepelujsag.blog.hu, 2013. május 23.)

Mindössze arról van szó, hogy eléggé furcsa, inkább felháborító üzenete lesz a pedagógusnapra készülő csepeli pedagógustársadalom felé, a képviselő-testület május 31-i ülésének, ha elfogadják a polgármester által beterjesztett javaslatot. Németh Szilárd fideszes polgármester ugyanis azt javasolja a testületnek, hogy az intézményvezetők pályázatairól alkotott véleményét a június testületi ülésen „a Nevelőtestületek véleményének ismerete nélkül” alakítsa ki. Nem tévedés, szó szerint idéztem az előterjesztésből. (csepel.hu) Indoka, hogy „a júniusi ülésig a nevelőtestületek vélhetően nem hozzák meg döntésüket”.  Javasolja ezt, annak ellenére, hogy a pályázatok beadásának határideje május 27. volt. Érthetetlen. Miért nem akarnák a következő testületi ülésig meghozni döntésüket a nevelőtestületek? Nem engedi valaki? Miért nem lehet a testületi ülést a nevelőtestületek döntése utánra halasztani? Nem lehetne velük leülni és megbeszélni, hogy mikor kellene a nevelőtestületi véleményt kialakítani, hogy a képviselő-testület is figyelembe vehesse? Eddig is akkor tartottak testületi ülést, amikor a polgármester úr ráért. Reggel, délben, vagy este. Attól függően, hogy a rezsicsökkentési ügyek kommandós-parancsnoki feladatai hova „szólították”. Azaz, ha küldték, ment. Legfeljebb elhalasztották a testületi ülést. Nem hagyhatta ki, hogy a rezsicsökkentésről, ennek kapcsán a szocialisták felelősségéről mindenhol felelhessen az alákérdező riporterek kérdéseire.  

Azonban én sem hagyhatom ki, hogy ezúton is felhívjam a csepeli pedagógusok figyelmét, hogy mire készül a kerület polgármestere. Éppen két nappal, a hivatalos pedagógusnap előtt.

Lehet, persze, hogy ez már nem Németh Szilárd ünnepe, bár valamikor ő pedagógus volt. Az általa is elfogadott törvény meg nem érdekes. Fideszesekre, csepeli Fidesz-vezérekre nem vonatkozik?!

V O X

Klebersberg-pályázat-2013-05.PNG

Klebersberg-Pedagógus-pályázatok-2013-05-31.PNG

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr825331864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hope2 2013.05.30. 17:24:09

Botrányos, de nem jártak jobban a magánnyugdíj pénztár tagok, a földbérletesek, vagy a trafikosok sem. A Nemzeti Együttműködés lényege, hogy a fidesz bárkinek a képébe röhöghet. És tűrni illik, zemberkéim!
süti beállítások módosítása