CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szellemi totó – szellem nélkül, Németh Szilárddal

2013. június 29. 04:24 - csú

000-1-NSZ-156.pngA NOL-TV Németh Szilárd XXI. kerületi polgármesterrel  készített riportot, amelyet a csepelujsag.blog.hu június 19-én tett közzé. Megnézve a felvételt, meghallgatva a 13+1 riporteri kérdésre adott semmitmondó válaszokat, egy Hacsek és Sajó vicc jutott az eszembe.

-  Mi szeretett volna lenni az érettségi után? - kérdezte Hacsek Sajótól.

-  Polgármester – felelte meghatódottan Sajó. Minden vágyam az volt, hogy egyszer jó polgármester legyek. Polgármester, akit imád saját, egyszerű népe. Mindenem megvolt hozzá, és mégsem sikerült.

-  Legalább engem ne kábítson Sajókám. Lehet, hogy mindene megvolt, teste, lába, keze, könyöke, csak a feje hiányzott hozzá. Ráadásul, most, hogy rövidre vágatta a haját, már mindenki látja is. Úgy járt, mint Sámson. Annak is levágta a haját valami Delila, s kiderült, hogy a haja alatt neki sem volt semmi.

-  Hacsek, maga ló. Sámson húsz éven át Izrael bírája volt.

-  Na látja – felelte Hacsek. Róla húszévi bíróság után derült ki, hogy kopaszon semmit sem ér. Nem is lett polgármester. Magából is csak egy hiányzott hozzá. A feje.

Igen, Németh Szilárd is, 16 évi felkészülés után, és háromévi gyakornokság után, csak „jó polgármester szeretne lenni”. Legalábbis ezt válaszolta a riporter azon kérdésére, hogy „miben szeretne leginkább Rogán Antalhoz hasonlítani?”. Ezek szerint nála Rogán a jó polgármester szinonimája? Nem tudom.  Azt viszont sejtem, hogy Németh úr még nem vette észre: mintha nála is hiányozna a „fej”, a jó polgármesterséghez. A szellemi totóra adott válaszaiból erre következtethetek.  Nem arra gondolok, hogy csepeli polgármesterként nem tudja, hogy hányszor nyert magyar bajnokságot a Csepel SC labdarugó csapata. Honnan tudta volna? Egy polgármesternek nem kell mindent tudnia. Hogy illett volna? Ez igaz. Ő azonban csak birkózó volt. Ezért is vágatta le a haját. Érdekes, birkózó létére, nem eléggé gyűrött a füle. Pedig már ezen is lehet segíteni.

Azon már lamentáltam egy kicsit, hogy az Orbán Viktorért mondott áldóimával kapcsolatosan az „egyik atyára” fogta az ügyet, s elhallgatta, hogy nem az atyán, hanem rajta, vagyis magán, Németh Szilárdon, Csepel polgármesterén gúnyolódott a fél ország. Ugyanis Ő tette közzé az áldóimát.

Számomra az volt az igazán döbbenetes, hogy a polgármester úr ismételten nem mondott igazat. A videofelvételen bejátszották a 2010.október 3-án, a választási győzelem szinte részegítő pillanataiban mondott mondatát: „Mindig arra törekedtem politikusi munkám során, hogy ne hazudjak, hogy ne hazudjak.” Az ismétlést valószínűleg a mámor hozta ki az alig, hogy megválasztott polgármesterből. Az újságíró erre a mondatra kérdezett rá. Arra volt csak kíváncsi, hogy mennyire sikerült ezt betartania. De őszintén. A polgármester úr azonnali válasza: „én úgy érzem száz százalékosan”. Ez igen. Micsoda fej?! De őszintén!

Csak egy baj van. Én nem vágattam le a hajam, s még tudok emlékezni. Emlékszem például a polgármester úr néhány hazugságára, amit annak idején, a csepelujsag.blog.hu-n szóvá is tettem:

  • Németh Szilárd már megválasztása előtt sem mondott igazat mindig. Például Demokrata című folyóirat 2010. 36. számában azt állította, hogy a Csepel SC alapítása „Weiss Manfréd nevéhez fűződik”, vagy, hogy a szocialisták „Csepelen majdnem minden sporttelepet, pályát, bezártak, eladtak, felszámoltak”, a térfigyelő kamerákról meg azt állította, hogy „a kamerákhoz nem rendeltek pénzt, vagyis jelenleg használhatatlanok”;
  • nem mondott igazat a Csepeli Munkásotthon Alapítvány alapítói ügyében;
  • átírta Csepel újratelepítésével kapcsolatos dátumot, amit tavaly, július 10-én, a parlamentben éppen a jelenlegi államtitkár, Halász János cáfolt meg;
  • hazudott polgármester úr, múlt év decemberében is, amikor azt állította, hogy a „parlament több törvényt hozott 2010 óta, mint a korábbi húsz évben összesen”;
  • ez év január 17-én, a Teller Ede utcanévtábla avatásánál azt állította, hogy a világon először Csepelen neveztek el a nagy tudósról utcát, ami természetesen nem volt igaz.

Hogy ezek nem nagy hazugságok? Először is nincs kis hazugság. Hazugság van. Másodszor voltak ennél „nagyobbak” is, például a csepeli szocialisták által hagyott „örökségről”, az ún. északi pénz „elherdálásáról”, vagy éppen az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, amikor azt állította, hogy „hét milliárd forintos mínusszal indul a kerület következő vezetése”.

Egy politikus mindig szem előtt van. Különösen Németh Szilárd, aki polgármesterként, szinte lubickol a Kedves Vezető által kiosztott feladat, a rezsicsökkentési kommandó parancsnoki szerepkörében. Néha úgy érzem, hogy csak locsog-fecseg. A  kormányhoz közeli sajtó örömmel áll a rendelkezésére, különösen, ha szidni kell a szocialistákat, a Gyurcsány-, és a Bajnai-kormányt. A NOL riporterének kérdéseire adott válaszoknál csak őszintének kellett volna lennie. Nem ment. Nem tudta átlépni saját árnyékát. Biztosan hiányzott a haja, ami erőt adott volna hozzá.

Már csak egy kérdés: az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu-n, ahol Németh Szilárd összes televíziós riportja látható, vajon miért nem lehet megtekinteni a NOL-TV felvételét?

V O X


A NOL-TV riportja:

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr445382834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása