CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

EURÓPA LESZAVAZTA AZ ORBÁN-KORMÁNY POLITIKÁJÁT

2013. július 04. 04:24 - csú

Orbánkesergő.jpgDobák István weblapján olvastuk:

Szerda délben az Európai Parlament súlyos ítéletet mondott az Orbán-kormány európai alapelveket sértő
politikája felett. Az EP 370 igen szavazattal 249 nem ellenében, 82 tartózkodással tehát 121 fős meggyőző
többséggel elfogadta a Tavares jelentésen alapuló határozati javaslatot.

Az MSZP EP delegációvezetőjétől Tabajdi Csabától a következő tájékoztató levelet kaptam. Nem kívánom kommentálni, hisz minden mondatnak és szónak nagy a jelentősége. Mégis veszem a bátorságot és kiemelem a levélből az alábbi idézetet, mert az információs karanténba helyezett emberek egészen más információt kapnak majd a „közszolgálatinak aligha nevezhető médiákban”. Látnunk kell Európa demokratái kihátráltak Orbán mögül, mivel egyértelművé vált, hogy a magyar kormány politikája nem néhány kérdésben, hanem alapjaiban eltér az európai alapértékektől.

„A magyar szocialisták szempontjából fontos, hogy a jelentés semmiféle szankciót - a szavazati jog megvonását, vagy uniós forrásmegvonást - nem tartalmaz.  Éppen elég nagy büntetés a magyar nép számára az Orbán kormány politikája.”

Kedves Barátom! A tegnapi napon lezajlott a Tavares-jelentéssel kapcsolatos európai parlamenti vita Orbán Viktor részvételével. A három európai parlamenti állásfoglalás és az április plenáris vita után az Európai Parlament ötödik alkalommal vitatta meg az Orbán kormány jogállamiságot lebontó politikáját. A vita a Fidesz egyértelmű politikai veresége. Nyilvánvalóvá vált, hogy az Európai Néppárt egy része sem ért egyet Orbán Viktor politikájával. A magyar szocialisták szempontjából fontos, hogy a jelentés semmiféle szankciót - a szavazati jog megvonását, vagy uniós forrásmegvonást - nem tartalmaz.  Éppen elég nagy büntetés a magyar nép számára az Orbán kormány politikája. A Tavares-jelentés egyidejűleg az európai demokrácia győzelme. 

A felállítandó Koppenhágai Bizottság (Magas szintű Csoport) valamennyi Uniós tagállamot vizsgálni  fog a demokrácia, a jogállamiság és a kisebbségek jogainak betartása szempontjából. Nyilvánvaló, hogy e testület jogi és szervezeti keretének kidolgozása hosszabb időt igényel.

Orbán Viktor tegnap a két kalapja közül, nem az európai kalapot tette fel.  A nagy magyar nacionalista kalapot hozta magával. Jelenlétének egy értelme volt: a magyar nacionalizmust és EU-ellenességet felkorbácsolja, hiszen maga is bevallotta, hogy már nem tudja a Tavares-jelentés elfogadását megakadályozni. Az Európai Parlament plenáris ülése 370-249 arányban 82 tartózkodás mellett jelentős, 121 fős többséggel szavazta meg a Tavares-jelentést. Ez egyértelműen jelzi, hogy a jobboldaliak egy része nem szavazott a jelentés ellen. Üdvözlettel: Tabajdi Csaba MSZP EP delegációvezető

Forrás: dobakistvan.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr475390037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása