CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Előléptette Áder Pintér Sándort Orbán javaslatára

2013. július 05. 04:44 - csú

Pintér Sándor-2.jpgNyugállományú rendőr vezérezredessé léptette elő Pintér Sándor belügyminisztert, nyugállományú rendőr altábornagyot Orbán Viktor javaslatára július 3-i hatállyal Áder János.

Pintér rendőrtisztként már régóta nyugdíjas, azonban neki nem kellett választania a nyugdíja és a miniszteri fizetése között, ahogyan az orvosoknak és tanároknak.

Pintér Sándor 1948. július 3-án született Budapesten. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán kezdte, 1978-ban a Rendőrtiszti Főiskolán, majd 1986-ban az ELTE jogtudományi karán diplomázott.

1991 márciusától Budapest rendőrfőkapitánya, majd 1991 szeptemberétől országos rendőrfőkapitány volt, 1996-ban ment nyugdíjba. Az első Orbán-kormány megalakulásakor belügyminiszterré nevezték ki, ezt a posztot 1998 és 2002 között töltötte be. A második Orbán-kormány megalakulása, 2010 májusa óta ismét ő vezeti a belügyi tárcát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr305390912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása