CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

DK-s megemlékzés a Szent Imre téren

2013. július 06. 05:59 - csú

Rijekai hajóorr.PNGKorábban már írtunk arról, hogy a csepeli önkormányzat mai fideszes vezetői a nyilvánosság előtt nem köszöntötték Csepel horvátországi testvérvárosát, Rijekát hazájuk uniós csatlakozása alkalmából. Ezt a szégyenletes hiányt a DK szervezésében pótolták a  Szent Imre téren Horvátország 2013 Július 1-én az Európai Unió 28. tagállamává vált. Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció Csepel-Soroksár szervezetének elnökségi tagja tartott ez alkalomból megemlékezést. A megemlékezésen többek között részt vett Dobák István, az MSZP Csepeli Szervezetének elnökhelyettese is.

A megemlékezés helyszínéül a csepeli Szent Imre tér szolgált, ahol a polgármesteri hivatal épületével szemben található Csepel testvérvárosa, Rijeka által adományozott emlékmű és annak emléktáblája. A műalkotás egy hajóorrot formáz, mely a viszontlátás örömét jelképezi.

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint az elmúlt három évben erre a baráti együttműködésre árnyék vetül. A Fideszes csepeli vezetésnek nem fontosak testvérvárosunkban élő barátaink, hiszen onnan jelentős számú szavazatot nem remélhetnek. Látszik ez abból is, hogy a művészeti alkotás közvetlen szomszédságában nagy Magyarországot formázó virágágyást készítettek és elé építették a revíziós emlékművet is, melyek ellentétesek az európai szellemiséggel.

Forrás: DK Csepel-Ssoroksár

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr365390721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása