CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelre még emlékszik Tarlós, a többit Tüttő Kata mondta el neki

2013. augusztus 03. 03:33 - csú

Tüttő Kata.PNGVagy az emlékezete hagyja cserben Tarlós Istvánt, vagy tudatosan hazudik a jelenlegi főpolgármester, amikor azt állítja, hogy Budapest előző vezetése a CET-en, a 4-es metrón, a csepeli szennyvíztisztítón és a Margit híd felújításán kívül 2010-ben nem hagyott maga után előkészített beruházást - írta közleményében Tüttő Kata (képünkön), szocialista fővárosi képviselő, majd segített a főpolgármesternek emlékezete felfrissítésében.

"Hosszan sorolhatnánk azokat a fejlesztéseket, amelyek még az előző önkormányzati ciklusban kezdődtek meg Budapesten, de már az új városvezetés fejezett be, ha befejezett egyáltalán. Sorolhatnánk azokat a projekteket is, amelyeket a főváros előző vezetése indított, de a Tarlós István fémjelezte vezetés azóta sem volt képes folytatni.

Vagy az emlékezete hagyja cserben Tarlós Istvánt, vagy tudatosan hazudik a jelenlegi főpolgármester, amikor azt állítja, hogy Budapest előző vezetése a CET-en, a 4-es metrón, a csepeli szennyvíztisztítón és a Margit híd felújításán kívül 2010-ben nem hagyott maga után előkészített beruházást - írta közleményében Tüttő Kata, szocialista fővárosi képviselő, majd segített a főpolgármesternek emlékezete felfrissítésében.

"Hosszan sorolhatnánk azokat a fejlesztéseket, amelyek még az előző önkormányzati ciklusban kezdődtek meg Budapesten, de már az új városvezetés fejezett be, ha befejezett egyáltalán. Sorolhatnánk azokat a projekteket is, amelyeket a főváros előző vezetése indított, de a Tarlós István fémjelezte vezetés azóta sem volt képes folytatni.

A teljesség igénye nélkül vegyünk sorra néhány olyan fejlesztést, amelyek Tarlós István szerint lényegében nem is léteznek: a Budapest Szíve projektsorozat keretében a 2010 nyarán, tehát még az önkormányzati választás előtt megkezdődött a Károly körút és a Március 15. tér átépítése; bő egy évvel később ő maga adta át mindkét beruházást. A Főutca projekt első üteme már a választások előtt megvalósult, de a fejlesztés folytatásán az V. kerület ma is dolgozik.

Megemlíthetnénk még, hogy amikor a jelenlegi főpolgármester elfoglalta hivatalát, már javában zajlott például a rákoskeresztúri buszfolyosó kiépítése, vagy éppen az Uzsoki utcai kórház rekonstrukciója.

2010 októberében aláírt támogatási szerződéssel rendelkezett a budai fonódó villamoshálózat. A BuBi projektet (akkori nevén Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszert) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség már 2009-ben, tehát még jócskán az előző ciklusban kiemelt projektnek nyilvánította. Előkészítve kapta meg az új vezetés az 1-es és a 3-as villamos felújításának és meghosszabbításának terveit is.

Tarlós István közel három éve főpolgármester, de nyilván az előző vezetés hibája, hogy ezek a beruházások máig nem fejeződtek be, sőt, még csak el sem kezdődtek...

Rég használhatnák a budapestiek és a fővárosba látogató turisták az azóta Bálnává átnevezett CET-et is. A főváros jelenlegi vezetése részben műszaki okokra hivatkozva kötött bele a beruházásba, de érdekes módon miután a beruházó kiszállt a projektből, a korábban problémásnak talált műszaki megoldásokat ugyanazon ellenőr később teljesen megfelelőnek találta.

Érdemes megemlíteni néhány olyan beruházást is, amelyek nemcsak megkezdődtek, hanem be is fejeződtek az oly sokat kárhoztatott 2006 és 2010 közötti önkormányzati ciklusban. Ekkor zárult le például a nagykörúti villamosok cseréje, újult meg teljes egészében a műemléki Szabadság híd, és folytatódott a már korábban megkezdett útfelújítási program, amelynek keretében több száz kilométernyi fővárosi kezelésű útszakasz kapott új burkolatot.

Az előző ciklusban több tízmilliárd forint értékben fejlesztések zajlottak egyebek mellett a Nyírő Gyula Kórházban, a Szent Imre Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban és a Heim Pál Gyermekkórházban. Az előző városvezetés átfogó fővárosi közoktatási reformot hajtott végre, Térségi Integrált Szakképző Központokat (TISZK) épített, amelyekben a fiatalok korszerű körülmények között versenyképes szaktudást kaphattak. 

Persze értjük, hogy Tarlós István nem szívesen beszél a korábbi egészségügyi és az oktatási fejlesztésekről, mert akkor azt is el kellene mondania, hogy az általa vezetett önkormányzat a főváros korszerű, jól felszerelt kórházait és iskoláit azóta minden lelkiismeret-furdalás nélkül átjátszotta az államnak.

Budapest jelenlegi főpolgármestere gyakran emlegeti, hogy a tényekkel nem lehet vitatkozni. Nos, mi azt kérjük tőle, hogy akkor a fenti tényekkel se vitatkozzon, máskülönben kénytelenek vagyunk úgy gondolni, hogy Tarlós István tudatosan törekszik a budapestiek megtévesztésére. Az előző városvezetésre mutogatás és folyamatos hazudozás sem fedi el azt, hogy Tarlós István és a Fidesz teljesen alkalmatlan Budapest vezetésére" - írta a szocialista politikus.

Forrás: stop.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr995439704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása