CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mivel hergeli Hoffmann Rózsa a csalódott pedagógusokat?

2013. augusztus 04. 05:05 - csú

Hoffmann Rózsa-2.PNGEmlékezetes, hogy Hoffmann Rózsa (képünkön) a korábban a felsőoktatásért is felelős államtitkár pökhendi nyilatkozataival sikeresen hozzájárult a tavalyi kormányellenes diákmozgalom fellángolásához. Ezúttal a kilátásba helyezett pedagógus-béremelésektől elmaradó emelést próbálja megmagyarázni - nem sok sikerrel.

A Kossuth Rádióban azt állította, tudatos kormányzati döntés, hogy "kiterjesztették" a béremelést (a pedagógiai szakszolgálatok, a pedagógiai intézetek, gyermelkvédelmi intézetek alkalmazottaira). "Inkább kisebb mértékűt, de mindenkinek adunk" - mondta. Állítása szerint tehát a kiterjesztés miatt lesz az eredetihez képest kisebb a pedagógus-béremelés mértéke.

Kunhalmi Ágnes.PNGKunhalmi Ágnes (képünkön), az MSZP szakpolitikusa az ATV Híradónak elmondta: - Ez a béremelés már nem az a béremelés, amit a kormány 2010-ben megígért a pedagógusoknak. 2017-ig tolta ki a 2010-es ígéret teljesítésének határidejét. Ez a béremelés valójában jövedelem-növekedéssel, érezhető növekedéssel nem jár a pedagógusok számára.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője, Mendrey László a kommunikációs fogásnál egyszerűbb okot lát Hoffmann Rózsa kijelentései mögött: a költségvetésben nincs elég pénz a megígért béremelésre. Az államtitkárnak eredetileg is tudnia kellett, hogy minden pedagógusra vonatkozott az életpályamodellel kapcsolatos kormányzati ígéret.

Az RTLII éjszakai híradója korábban azt emelte ki a béremeléssel kapcsolatban, hogy a túlórapótlékok egyidejű megszüntetése sok pedagógus esetében súlyos összeggel csökkenti még azt a nettó béremelést is, amit a kormány kilátásba helyezett. A hírműsor idézte Hoffmann Rózsa egy kijelentését, amely szerint az államtitkár tudatában van ennek: az ő egyedi stílusában úgy fogalmazott: "lesznek morgolódások".

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Mendrey László, a PDSZ vezetője szerdán azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy Hoffmann Rózsa a túlórák elszámolásával kapcsolatos állítólagos anomáliákat is emlegetett. "Az, hogy egy pedagógusnak napi három túlórája legyen, gyakran előfordul, ugyanakkor ezt nem lehet egy éven keresztül csinálni, mert ez oktatási munka rovására fog menni - mondta Mendrey László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PDSZ elnöke szerint van egyfajta dehonesztáló hozzáállás a minisztériumban a túlórákkal kapcsolatban, a minisztérium azt sugallja, hogy a pedagógusok csalnak a túlórákkal."

Mendrey László legutóbbi, csütörtöki nyilatkozatában erre is utalt, amikor kijelentette: olyan törekvés érzékelhető a kormány részéről, hogy most a béremelés kapcsán szembefordítsanak egymással pedagógus-csoportokat - ami egészségtelen törekvés.

 Forrás: stop.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr375439784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása