CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli (hivatalosan romboló?) dilisek a Darudombon

2013. augusztus 12. 04:24 - csú

Felkiált-jel-nagyobb.jpgTalán nem is olyan ismeretlenek megrongálták Csepelen a darudombi térplasztikát, Szórádi Zsigmond és Seres János szobrászművészek alkotását. Az esetről a 21. kerületi hírhatár számolt be elsőként, amely idézte a Hírkomp című hírportál egy nappal korábbi publicisztikáját. Ez bizony Dilisek a Darudombon címmel arról szólt, hogy Németh Szilárd, Csepel jelenlegi fideszes polgármesterének a szemében szálka az emlékmű, mert gátolhatja az ő korszakos terveinek megvalósítását. Több lokálpatrióta szembe szegült a rezsikommandó vezetőjének megalomán agyrémével – írta a lap. Egy nappal később a talán nem is olyan ismeretlenek nekiestek a darudombi alkotásnak. A miértekre valószínűsíthető választ nyújt a L. T. írása. Íme:

Szilárd, a király, fenséges hatalmától megrészegülve úgy döntött, hogy újabb nyomot hagy Csepel életében.

Úgy gondolta, nem elegendő a Szent Imre téren elkövetett revizionista borzalommal övezett kőkolosszus, nem elég a fehér lovas címer, az eszement jelmondattal hímzett „országzászló", az indokolatlanul kerületszerte újranevezett utcák, az eltörölt lomtalanítás, a túllihegett csatornázás, a gerincút-keresztelő.

Nem, mindez még nem tükrözi eléggé határtalanul szerény, visszafogott és maximálisan kiegyensúlyozott egyéniségét.

Ezért elhatározta: intő jelet állít egy magaslaton, amely ezután a királyság szimbólumává válik. Adott volt az általa felfedezett és sztárolt fafaragó, akinek „csodás" alkotásait Csepel kapuinál nap, mint nap kénytelenek vagyunk nézni. A hűséges alattvaló alkotott és a király kijelölte az új emlékmű felállítására a királymajori Daru-dombot.

Volt ugyan egy kis, elhanyagolható probléma: a Daru-domb momentán foglalt: Szórádi Zsigmond és Seres János alkotása, a fővárosi illetékes bizottság által jóváhagyott és támogatott műalkotás-együttes beletenyerelt a királyi elképzelésekbe. Ott vigyorog a dombtetőn, s fityiszt mutat a királynak: itt bizony te nem fogsz nyomot hagyni!

Mi az hogy!? Hát ki itt a király? No, majd én megmutatom! Azért is lesz új műalkotás a Daru-dombon (már a Szent Imre téren sem kérdeztem senkitől, szabad-e levágni az Országalmából kiálló zászlórudat és rábiggyeszteni a kőkolosszus oldalára...).

Parancsba adta, szedjék csak szét azt az ágas-bogas szárazfa-együttest!

A kivitelezéshez dilis mameluk csapata szolgaian hozzálátott.

Ám a tervezett akciónak híre ment és az igazi lokálpatrióta kerületiek, a lelkiismeretes városvédők megakadályozták a csúfság elkövetését.

Király ide, király oda, a Daru-dombi emlékmű a helyén maradt.

Még most is ott áll, hacsak a fő rendezvényfelelős nem érzi mégis kötelességének az augusztus 20-ai fényes ünnepi külsőségek ily módon való megteremtését.

Az emlékmű-romboló király szembetalálta magát a csepeliekkel.

Érdekes találkozás: a jövőben egyre sűrűbben sor kerülhet rá, s lehet, hogy ha így folytatja, koronája bánja...

L. T.

www.hirkomp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr795454751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása