CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

MERRE, HÁNY MÉTER?

2013. augusztus 12. 02:21 - csú

Centiméter-szalag.PNGKedves ellenzéki reklamáló, tiltakozó, petíciót benyújtó!  Tessék pontosan fogalmazni! Micsoda pongyolaság az, hogy az óvoda, iskola, egészségügyi intézmény (kórház, rendelőintézet) 600 méteres körzetében ne lehessen Nemzeti Dohánybolt! Honnan számítódjék az a fránya 600m, a kerítéstől, a járdától, a bejárattól? Ilyen bizonytalanságba nem lehet hozni a jogvédőket. Ez csak a kormány sajátja lehet (lásd Kőbe vésett alaptörvény ötödik átvésése, életpálya modell bevezetésének, bérének huzavonája, pályázatok feltételeinek lezárás utáni megváltoztatása, visszamenőleges hatályú törvények, természetvédelmi tőzeg láp privát kivételezése stb.)

Régen volt egy szolgáltatási szlogen, hogy „háztól házig”. Érdekes az működött, annak ellenére, hogy nem tisztázták, kerítéstől, járdától, vagy kapuig értendő.

Attól tartok, ha a kedves ellenzék pontosan fogalmazna pl. a 600m kaputól kapuig (bejárattól bejáratig) értendő, akkor se történne semmi. Újabb kifogásokat találnának, akár formai (üres oldal nincs aláírva) akár logikai (mért pont 600 és mért nem 500m?)

Az eszükbe sem jut, hogy az eredeti érvelés szerint, (a trafikok csökkentésére a fiatalok egészségének megóvása érdekében, káros szenvedélyekre csábításának minimalizálására van szükség) kutya kötelességük a méterektől és beadványoktól függetlenül az „eredeti” hangoztatott cél védelme, akár a rossz döntésektől, akár a helyi túlkapásoktól. E helyett – ha már arrébb tolni nem tudják - inkább lebontatnák az iskolákat, kórházakat a Nemzeti Dohányboltok 600m-es körzetében, mintsem a Nemzeti Dohányboltokat mozdítanák el. Arról nem beszélve, hogy oda adtak volna csak koncessziót, ahol igazán szükség lenne rájuk, amit az arányos területi ellátottság, lefedés igényel. Ja, az nem akkora bolt, a legyek is oda szállnak, ahol nagyobb a kupac.

Én inkább azt szorgalmaznám, hogy Nemzeti Dohánybolt 500m-es körzetében ne legyen több Nemzeti Dohánybolt, pláne nem egy házban (lásd Szalkszentmárton) vagy a lakás hossza legyen nagyobb 500 m-nél!

Kalocsai Imre

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr565455886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása