CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tudjon róla! (30.)

2013. augusztus 12. 03:48 - csú

Kérdőjel-más_7.PNGTudja, hogy…

> további 83 millió forintot költenek Orbán Viktor védelmére? A Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat szerint ennyit csoportosítottak át „a miniszterelnök védelmének érdekében”. Az összegből 20,1 millió beruházásra, 11 millió dologi kiadásra, 52 millió meg bér-és járulékaira kerül felhasználásra. A kormányhatározatból, illetve a közlönyből sem derül ki, hogy mi indokolta Orbán Viktor védelmének további megerősítését. (Népszava)

> Orbán Viktor „örömhíre” 912 millióba került?  Az átlátszó.blog.hu kérésére a miniszterelnök sajtótitkára nyilvánosságra hozta Orbán Viktor július végi, állampolgárokhoz írt levelének költségeit. A közel egy milliárdból a levelek előállítása 31 milliót, a címzés és a kiküldés 724 milliót, a levéllel kapcsolatos kormányzati sikerpropaganda 157 milliót tett ki.

> az Orbán-kormány 2010 óta az állampolgároknak írt levelei több mint 5,5 milliárd forintba kerültek az államnak? Ebből az összegből csaknem 1000 új mentőautót lehetne vásárolni, 350.000 közmunkás lehetne egy hónapon át foglalkoztatni, illetve 11.000 munkanélküli éves bruttó álláskeresési járadékát is ki tudnák fizetni. (Népszava)

> Néhány év alatt megduplázták a VIP egészségügyi ellátásra jogosult állami vezetők körét? Miközben egyre kevesebb az orvos az országban, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (Honvédkórház) 311 főre emelték azok számát, akiknek jár a VIP-ellátás. A Honvédkórház ezért a szolgáltatásért évi tízmilliós juttatást kap, az ellátott VIP-betegek számától függetlenül. A kórház ezen kiemelt részét 3 milliárd forintért újították fel. Valószínűleg ez is az egyik oka, hogy a Honvédkórház tavaly „több mint 5 milliárd forinttal konszolidált adósságállománya ez év februárja és májusa között 161 millióról, ismét 1,4 milliárdra emelkedett. (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr775456331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása