CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dagad(t) az Orbán kormány

2013. augusztus 13. 11:24 - csú

Tállai András államtitkár.PNGNem valósult meg Orbán Viktor 2010-es, a kormányalakításkor tett ígérete, hogy leszámolnak a rangkórsággal és a kormányzati túlköltekezéssel. Amikor spórolni próbál a kabinet, akkor sem a fejesekkel teszi azt.

Bár az állami vezetők fizetését nem emelte az Orbán-kormány, mégis többe kerül, mint elődje, a Bajnai-kabinet.

A Blikk számításai szerint az Orbán-kormány állami vezetőinek éves illetménye 1,3 milliárd forintot tesz ki, a Bajnai-kormányé pedig annak idején 900 millió forintot. A 400 millió forintos különbség az állami vezetők elszaporodására vezethető vissza. Bajnai Gordonnál 20 államtitkár és 49, akkor szakállamtitkárnak nevezett helyettes államtitkár dolgozott, így hiába csökkentette 15-ről 9-re a miniszterek számát Orbán, mivel már 47 államtitkár és 75 helyettes államtitkárral dolgozik.

A Blikk munkatársai keresték a kormányzatot is, hogy mivel magyarázzák az egyre több vezetői kinevezést, ám egyelőre nem kaptak választ a sajtó munkatársai.

Ami tény: Egyre többe kerül nekünk a nagyra nőtt kormányzati vízfej eltartása. Az kormányalakítás óta létrehozott 5 új államtitkári, valamint a 21 helyettes államtitkári poszt legalább 250 millió forintba kerül évente.

Ez csak a fizetésükre fordított pénz, mert számos más juttatás is jár az újdonsült állami vezetőknek. Így például szolgálati autóval járhatnak-kelhetnek, mégpedig Skoda Superbbel.

Bár hivatali lakást vagy lakásfenntartási térítést csak az államtitkárok kaphatnak, a helyettesek is mehetnek a kormányüdülőbe, nekik is jár a kiemelt, soron kívüli egészségügyi ellátás a VIP-kórházban, hosszabb repülőutaknál a business class, a vonatokon pedig az első osztály.

Valamennyi új helyettes államtitkárnak saját titkárság dukál, munkatársakkal és azok járandóságaival, erre további tíz- és százmilliók mehetnek el évente.

Amikor spórolni próbál a kormányzat, akkor sem a fejeseken teszi azt. Így például hiába rendelte el Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár május végén, hogy húsz százalékkal csökkentsék az apparátus létszámát, információink szerint ez egyetlen államtitkárt vagy helyettes államtitkárt sem érintett, valamennyien maradhattak a helyükön.

Forrás: BLIKK

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr775458747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása