CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nincs boldogtalanabb a magyarnál - Rólunk írják – külföldön (2.)

2013. augusztus 13. 04:44 - csú

Cenzúra nélkül.PNGA csepeli internetes hírportálokon, a közpénzből fenntartott önkormányzati honlap és a Fidesz közeli hírblog egyoldalú lapszemléi kivételével, nem  szokás a bennünket körülvevő világról, annak hazánkról alkotott véleményéről időről-időre tájékoztatni a csepeli olvasókat.  Új sorozatunk célja, szemlézni a Magyarországról megjelent külföldi lapvéleményekből. Igyekszünk a gazdasági- és társadalmi-, politikai élet valamennyi területével kapcsolatos cikkekből válogatni – olvasóink sokoldalú tájékoztatása érdekében.

A.T. Kearney –F. Schneider: Magyarországon az árnyékgazdaság idén, a becslések szerint a GDP 22 százalékát teheti ki

A linzi egyetem gazdasági tanszékének vezetője és professzora által a Visa Europe közreműködésével készített tanulmány szerint Európában az árnyékgazdaság 10 éves mélypontot ért el. Nagysága átlagosan Európa gazdaságának 18,5 százalékának felel meg. Az arányok viszont széles skálán szóródnak. A korrupciós felmérés szerint, míg Ausztriában és Svájcban az árnyékgazdaság az államok hivatalos GDP-jének 7, illetve 8 százalékát teszi, addig Magyarországon az árnyékgazdaság idén, a becslések szerint a GDP 22 százalékát teheti ki. Ez az arány mind az európai (18,5 %), mind az EU 27 tagállamának (18,4 %) átlagát meghaladja. Magyarországnál csak Csehországban és Szlovákiában becsülik kisebbre az árnyékgazdaság GDP-hez viszonyított méretét. (www.napi.hu, )

OECD – felmérés: Nincs boldogtalanabb a magyarnál

A 0-10-es skálán 4,7 pontra értékelik átlagosan a magyarok, mennyire elégedettek az életükkel. Ez az érték az OECD országok között a legalacsonyabb, rosszabb annál is, ahogy a görögök érzik magukat. Az OECD-felmérés szerint az országok átlagában az elégedettség 0-10-es skálán 6,6 pont. A legelégedettebbek sorában főként északi országok szerepelnek, első helyen Svájc áll. (portfolio.hu,)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr655458046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása