CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újabb csecsemő halt meg a miskolci kórházban

2013. augusztus 14. 18:38 - csú

Szerdán újabb koraszülött gyermek halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban – tájékoztatta az intézmény az MTI-t. A kórház szerint a gyermek halála nincs összefüggésben a korábbi halálesetekkel.

A kisbaba halálával kilencre emelkedett a koraszülöttintenzív-osztályon múlt hétfő óta elhunyt gyerekek száma. Hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azonnali vizsgálatot indított a csecsemők halálával kapcsolatban, a kórház igazgatóját, Csiba Gábort pedig felfüggesztették.

A kórház közleménye szerint szerdán az egyik kritikus állapotban lévő csecsemő hunyt el, aki már hónapok óta intenzív kezelés alatt állt, és többszörös súlyos hasi műtéteken esett át.

Mint kiemelték: a gyermek a korábban meghalt koraszülöttekkel semmilyen közvetlen kapcsolatban nem volt. Ápolása során mindvégig izoláltan kezelték, külön ápolói személyzet figyelte, egyébként a gyermeksebészeti osztályon is hosszan kezelték.

"Születésétől kezdődően igen alacsony életeséllyel rendelkezett" – olvasható a kórház közleményében.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár kedden azt mondta, a korábban meghalt csecsemők közül négy halálának már tudják az okát, de nem találtak összefüggést a halálesetek között.

Forrás: MTI-HVG.HU

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr235460815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása