CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ne tessenek már megint hazudni!

2013. augusztus 20. 04:35 - csú


figyelem-x1B_2.jpg
„Egyszerű pontosítás. Csak arra akarnánk felhívni a figyelmet, ne tessenek már megint hazudni, ne tessenek azt mondani, hogy együtt az ország. Mert nincs együtt, mert ez a mostani kormányzat nem is akarja, hogy együtt legyen"

Együtt az ország, hirdeti a kormány, ha jól számolom immár negyedik éve és üzeni, hogy augusztus 20-a valamennyiönk ünnepe. Együtt az ország, hirdeti a kormány, mondhatnám pofátlanul, mert hogy pontosan tudja: szó nincs róla, hogy közös lenne az ünnep. Vagy, másként fogalmazva, tényleg úgy gondolja, hogy legnagyobb nemzeti ünnepünkön együtt az ország. Egy pillanatig sem gondolja úgy; számára csak azok fontosak, azok léteznek, akik behódolnak neki, akik együtt gondolkodnak, együtt lélegeznek Orbánnal.

Illetve, ezt is illik pontosítani: csak azok léteznek, azok tartoznak az országhoz, akik szolgálják és kiszolgálják miniszterelnöküket, az egyetlent, a megkérdőjelezhetetlent. De ezzel nincsen semmi baj, nyilván nem az a helyes és járható út, ha folyamatosan fúrjuk, a háta mögött szidalmazzuk a főnökünket. Ráadásul, amikor Orbán, illetve a kormány hirdetése azt mondja, "Együtt az ország", akkor ők joggal húzzák ki magukat, hisz az "Együttben" ők benne vannak, mi viszont egyáltalán nem vagyunk illeszthetők ebbe a rendszerbe.

Feltehetően ez a magyarázata, hogy soha egyetlen augusztus 20-a előtt nem jutott hirdetés a Népszavába, egyetlen alkalom nem volt, amikor Magyarország kormánya fontosnak tartotta volna a nemzeti ünnep előtt megszólítani a baloldal közönségét is. Félreértés ne essék: nem panasz ez, nem reklamáció, egyszerű pontosítás. Csak arra akarnánk felhívni a figyelmet, ne tessenek már megint hazudni, ne tessenek azt mondani, hogy együtt az ország. Mert nincs együtt, mert ez a mostani kormányzat nem is akarja, hogy együtt legyen. Legfeljebb azon az áron, az őt nem támogatókat mind átlöki a határon, ne is rontsák itt a levegőt. Se hétköznapokon, se ünnepen.

NÉMETH PÉTER
Forrás: NÉPSZAVA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr835467310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása