CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az összefogás győzelme azt bizonyította, hogy leváltható a kormány

2013. szeptember 02. 08:31 - csú

Szolidaritás-3-129_4.pngAz MSZP szerint a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati választás baloldali győzelme azt bizonyította, hogy összefogással leváltható a Fidesz-kormány.

Ladányi Sándor, az MSZP, a DK és az Együtt - a Korszakváltók Pártja jelöltje nyerte a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap - közölte Pál Anita, a helyi polgármesteri hivatal jegyzői kabinetjének vezetője az MTI-vel.

A hivatalos eredmények szerint a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor 359 szavazatot (52,03 százalék) kapott. A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék), Horváth István (független) 64-et (9,28 százalék), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34-et (4,93 százalék), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26-ot (3,77 százalék), míg Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt) 6-ot (0,87 százalék).

A választáson a szavazásra jogosultak 30,94 százaléka vett részt

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes vasárnap este - a választás hivatalos eredményének bejelentése előtt - az MTI-nek azt mondta: a mostani "kétharmad-egyharmad" arányú győzelemmel azt az üzenetet küldték a jövő heti váci, és a szeptember 22-ei bajai időközi választás résztvevőinek, hogy "összefogással van esély a változtatásra".

 Úgy fogalmazott, ez az esély most elindult, és ennek az összefogásnak az ereje 2014-ben leválthatja a jelenleg regnáló kormányt.

Közölte azt is, biztosak abban, hogy a győztes Ladányi Sándor személyében Szigetszentmiklós lakossága egy megbízható, szavatartó, az emberek szempontjait figyelembe vevő politikust választott az önkormányzat testületébe.

A kormányváltó ellenzék összefogásának sikere túlmutat Szigetszentmiklóson - közölte az Együtt-PM Szövetség az időközi választás eredményét kommentálva.
A pártszövetség MTI-nek küldött közleményében megköszönve a választók támogatását arra emlékeztetett, hogy egy 2010-ben jobboldali egyéni önkormányzati választókerületet nyert el az ellenzéki összefogás jelöltje.
Azt írták, az időközi választáson az Együtt-PM Szövetség jelöltállító szervezetként támogatta az MSZP jelöltjét. Jelezték: aktivistáik, együtt az MSZP és a DK aktivistáival háztól-házig járták az utcákat, és buzdították részvételre a választókat az elmúlt hetekben.
Úgy látják, a győzelem fontos kezdőlépése volt a 2014 tavaszáig tartó kampánynak, amelynek során - mint írták - kölcsönösen támogatni fogják egymás egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit.
Közölték azt is, bíznak abban, hogy szeptember 22-én, vasárnap ismét együtt örülhetnek majd a bajai időközi önkormányzati képviselőválasztáson elért eredménynek, ahol Teket Melinda, az Együtt - PM, az MSZP és a DK közös jelöltjeként indul.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr585488649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása