CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán Viktornak elege lett Németh Szilárdból?

2013. szeptember 04. 05:59 - csú

002-NSZ-indián-269_2.pngOlvasom a csepel.hu-n a rezsicsökkentésért felelős kommandós-parancsnok újabb nyilatkozatát: „Németh Szilárd: egyes bankok nagyon eldobták a kalapácsot” (csepel.hu, 2013. szeptember 2. hétfő, 08:29) Sokat sejtető cím, mondom magamban, nézzük azt a kalapácsot. Az első mondat után magam is azt gondoltam, hogy valóban nagyon eldobták. No, nem a bankok és nem a kalapácsot. Németh Szilárdot. Igen, Őt! És ki „dobta el”?

A csepel.hu! Akinek általa kinevezett felelős/felelőtlen szerkesztője írásában a csepeli polgármestert először egyszerűen „kormánybiztos”- nak, majd „rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos”- nak titulálja.

Németh Szilárdot, a csepeliek hőn szeretett, polgármesterét, országgyűlési- és fővárosi képviselőjét, rezsicsökkentésért felelős kommandós parancsnokát! Nem is tudom, hogy lehet valakit így inszinuálni. Egy hős forradalmárt, aki halált megvető bátorsággal, a csepelujsag.blog.hu képei szerint, mindössze egy franciakulccsal felvértezve vívja  mindennapi tusáját a napilapokban, rádióban, tv csatornákon, a lojális riporterek, a nehéztüzérséggel felszerelt energia-multik és bankok ellen. Felháborító! A nép egyszerű, szegény családban, „melós környéken” született, „aprócska albérletben” élő gyermekéből, aki kacskaringókkal teli szakmai, politikai pályafutás után, a szabadságharc három éve alatt – beteljesítve gyermekkori álmait –, polgármesteri, országgyűlési képviselői, fővárosi közgyűlési kulturális és turisztikai tanácsnoki, majd kommandós-parancsnoki rangot könyökölt, bocsánat, vívott ki magának, most kormánybiztost csinálni? Olyan kormány kormánybiztosi beosztottjává degradálni, amelyet a választópolgárok többsége már el akar zavarni? Hogy lehet így dobálózni emberekkel? Bár igaz, ami igaz. Az ellenség mindig a párton belül üti fel először a fejét. 

Igen. Véleményem szerint mindez a Fidesz Csepelen is szerveződő belső ellenzékének a műve. Hiszen, amikor a Fidesz országgyűlési frakciója 2013. január elsejével megalakította, a rezsicsökkentés végrehajtásáért felelős munkacsoportot, Németh Szilárdot a csoport vezetőjének és nem rezsicsökkentésért felelős kormánybiztosnak nevezte ki. Sőt, a kormány által működtetett kormányportál tanúsága szerint sincs a kormánybiztosok listáján Németh Szilárd. Viszont van, Fónagy János államtitkár által működtetett négytagú bizottság, „a gáz-, az áram- és a távhőárak tízszázalékos csökkentésének nyomon követése érdekében”. Bizottság, csoport, egymás hegyén-hátán. Kormánybiztos meg sehol.

A kormánybiztosi „kinevezés” szerintem tehát az erősödő belső ellenzék műve. A közelgő országgyűlési képviselő választások előtt így akarják lejáratni Németh Szilárdot! Talán, ha szükség lesz rá, még „minimális tiszteletdíjjal” is „megdobják” Németh Szilárdot. Az amúgy is magas, havi 1,527 milliós fixének a kormánybiztosi tiszteletdíjjal való növelésével tovább rombolhatják negatív lakossági megítélését, erősíthetik első helyét az egyes csepeliek által kiírt „Legutálatosabb Csepeli Vezető” címéért folyó, egyre népszerűbb versenyben. Állítólag már készítik is a régi-új csasztuska csepeli átiratát, „Havi 2 millió fixszel, a Szilárd könnyen viccel” címmel.

Bár, lehet, hogy ez a belső ellenzék sem az igazi. A Fidesznél ugyanis mindenről Orbán Viktor dönt. A belső ellenzék kijelöléséről, feladatáról, majd kinyírásáról is. Talán már neki is, mint a csepelieknek, elege lett Németh Szilárdból? 

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr215494003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Vilmos Varga 2013.09.10. 17:19:10

Érdekes az írás,de kérdem én:miért nem lehet a cikk írójának a nevét feltüntetni? Ha ezt gondolta és így írta, vállalja azt teljes arcával! Nemde?
süti beállítások módosítása