CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Zárva a gyűjtemény

2013. október 09. 05:03 - csú

Lakat-156.pngA jelenlegi fideszes önkormányzati vezetők hivatalba lépése óta – ez a fővárosban egyedülálló – a csepeli helytörténeti gyűjtemény zárva tart.

Sem a gyerekek, sem a felnőttek nem látogathatják, aki arra jár, zárt kaput talál.

Az önkormányzat a gyűjtemény zárva tartásával alapvető bázisától fosztotta meg a gyűjtemény megalapításában, bővítésében tevékenyen közreműködő Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesületet.

A gyűjtemény előélete is meglehetősen zaklatott: több helyszínen megfordult már, míg legutóbb a Királyerdei Művelődési Ház lett otthona.

Ám a Fidesz hatalomra jutása óta nincs, aki gondozná a gyűjteményt, ott porosodik két és fél évvel ezelőtti állapotában a gazdag tárgyi- és dokumentum-együttes, melynek több, értékes darabját fővárosi antikváriumokból a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület vezetői, tagjai vásárolták össze. Sok-sok emléket pedig a csepeli lakosok adományoztak a gyűjteménynek.

E területen is érvényesül a hatalmi gőg: az önkormányzat vezetése nem kíváncsi a civilek véleményére, nem igényli közreműködésüket.

Ha nem így lenne, akkor terveikről előzetesen kikérték volna a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület véleményét, s elfogadnák az egyesület tevékeny közreműködését.

Sajnos, az egyesületet kizárták, így az egyesületet meglepetésként érte a hír: „újjáéled, átalakul – a képviselő-testület júliusi döntése alapján – a helytörténeti gyűjtemény".

Az önkormányzat azonban most sem hazudtolta meg magát: fittyet hány a hozzáértő, tapasztalt helytörténészekre, s újabb felajánlásokat, segítséget kér a csepeliektől a (jelenleg nem létező) kiállítás anyagának bővítéséhez.

5 milliót szánnak az átépítésre, és azt tervezik, idén karácsonyra elkészül.
Most azonban még mindig: ZÁRVA.

Forrás: 21. kerületi Hírhatár Online

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr295554493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása