CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

GALVANIZÁLT TUDATFICAM

2013. október 30. 05:55 - csú

Horváth Gyuszi-5_1.PNGMég jó, hogy a papír nem pirul el, mert egyébként vörös lenne a szégyentől. Azzal dicsekszik a Csepeli Hírmondóban Németh Szilárd fideszes polgármester és párttársa, Borbély Lénárd alpolgármester, ez a két potentát, hogy ők a létrehozói a gerincútnak, a csatornázásnak, a tömbház rehabilitációnak és minden érdemlegesnek ebben a kerületben! Valójában 2010 előtt teljes erejükkel arra összpontosítottak, hogy megakadályozzák ezeket a beruházásokat….Az igazság meg az, hogy egyetlen új, a kerület életét fejlesztő beruházást el nem kezdtek. Sem koncepciójuk, sem terveik sincsenek arra, hogyan is kéne továbblépni. A nagynak mondott lobby erejüket egyetlen gazdasági, kulturális, vagy sport beruházásra nem mozgósították akkor, amikor erre most igazán lett volna esélyük. Tehetségükből csak az egészségügy kapacitásának és az oktatás felelősségének megkurtítása, a külföldiek szállítása, az utcanév és intézmény átkeresztelése valamint revíziós emlékműre futotta.

 

          Horváth Gyula a következőket írja Üléspont című cikkében, amelyből a bevezetőben idézetteket emeltük ki:

 

            Fővárosi szintű botrány híre ért Csepelre.
            A lőrinci Cséri telepen a Fővárosi Önkormányzat tudtával legalább három éve mérgező, és erősen szennyező, kétes eredetű iszapot szállítanak és tárolnak, nem megfelelő körülmények között. Maga a konkrét ügy is megérne egy "misét", de ennek boncolgatásába az ismeretek nagy részének hiányában ne menjünk bele, inkább a jelenséget vizsgáljuk. Szaniszló Sándor fővárosi szocialista bizottsági elnök felvetését, György István Fideszes főpolgármester helyettes durván visszautasította.

            Az olvasó valószínűleg emlékszik még rá, hogy jó öt évvel ezelőtt Csepelen országossá dagasztott ügyet kreált a Fidesz abból a tényből, hogy egy magánvállalat a gyár területén deponált jó néhány hordó veszélyes hulladékot. Mint kiderült, galvániszapot!
            Németh Szilárd Fideszes kerületi képviselő és társai időt és energiát nem kímélve utánajártak a dolognak. Érdekes módon szinte előbb tudtak az iszap ideszállításáról, mint ahogy az megérkezett. Fotók, riportok, újságcikkek sokasága jelent meg a beláthatatlan méretű környezetszennyezés lehetőségéről.
Mindezt az akkori kerületi önkormányzat hibájaként és felelősekét kommentálták. Olyan hisztériát keltettek, hogy az önkormányzatnak és a Magyar államnak sok millió forintot kellett kifizetnie azért, hogy a tudta és engedélye nélkül deponált veszélyes hulladékot elszállítsák és megsemmisítsék. (Nincs tudomásom arról, hogy a választások után, az új kormány, és kerületi önkormányzat akár csak egy lépést is tett volna azért, hogy a jelentős közpénz ráfordítás összegét a hibát elkövető cégekkel megfizettette volna.)

           Azóta eltelt években megváltozott Németh Szilárd meg a Fidesz üléspontja.
Most már nem ellenzéki képviselőként, hanem a többséget alkotó Fidesz frakció tagjaként, /bizottsági elnökként, országgyűlési és budapesti képviselőkén valamint kerületi polgármester(úr)ként stb./ nem okoz gondot egy ilyen szennyezés.
           Pedig a szennyezés öt évvel ezelőtt ugyanúgy szennyezést jelentett, mint most. Csak, azóta megváltozott az illető üléspontja.
           Ebből adódóan már nem érdeke rámutatni a problémára és nem érdeke ebből ügyet varázsolni. Most már az az érdeke, hogy legyen csönd az ügy körül és senki ne háborgassa az ő és párttársai köreit, "szerény", de igen stabil meggazdagodási folyamatát. Most már nem kellenek botrányok és nem kell az aktivitás sem. A mostani tüntetések, megmozdulások maholnap a hazaárulás nagyságával fognak egyenértékűvé válni.
           Ugyanez a helyzet a dr. Illés Zoltán asszisztálása mellet megrendezett "környezetvédelmi" tüntetéssel is, amit annak idején az Akácfa és Szabadság utca sarkán épülő autómosó kivitelezés leállításáért tettek. Most meg már nemhogy a megszüntetésről, hanem egyes akkori tüntetők mostani kocsi mosásáról jönnek a hírek. Természetesként is felfogható tehát az üléspont váltás után az a felhívás, amit Illéstől hallottuk: hogy a nagyjaink nevét a szájára ne vegye senki!

          Hasonló tudatficam érhető tetten a két kerületi országgyűlési képviselő, polgármester és helyettes elmúlt ciklust értékelő interjúiból. Mintha nem is Csepelen lennénk.
          Még jó, hogy a papír nem pirul el, mert egyébként vörös lenne a szégyentől. Azzal dicsekszik ez a két potentát, hogy ők a létrehozói a gerincútnak, a csatornázásnak, a tömbház rehabilitációnak és minden érdemlegesnek ebben a kerületben! Pedig az igazság az, hogy teljes erejükkel arra összpontosítottak, hogy megakadályozzák ezeket a beruházásokat.
          Tüntetést szerveztek a gerincút építésekor a HÉV híd bontás zaja és pora miatt. A csatornaépítés útlezárásai miatt és a lakótelepeken azért, mert "miért pont a szomszéd házával kezdik" és lehetne sorolni a blődségeiket napestig. A cikkben azt sugallják, hogy "azóta megtanították" a kivitelezőket, (zajtalanul) dolgozni (légkalapácsolni, robbantani, dózerolni stb.)

          Az igazság meg az, hogy egyetlen új, a kerület életét fejlesztő beruházást el nem kezdtek. Sem koncepciójuk, sem terveik sincsenek arra, hogyan is kéne továbblépni. A nagynak mondott lobby erejüket egyetlen gazdasági, kulturális, vagy sport beruházásra nem mozgósították akkor, amikor erre most igazán lett volna esélyük. Tehetségükből csak az egészségügy kapacitásának és az oktatás felelősségének megkurtítása, a külföldiek szállítása, az utcanév és intézmény átkeresztelése valamint revíziós emlékműre futotta.

             Mostanában ezekről hivatalosan nem beszélnek az emberek! De tudják az igazságot, hiába akarják agymosásba részesíteni őket, hamis kiadványokkal, igaztalan történetekkel. Tudják, hogy valójában egy nagy átverőshow részesei, ami valójában a most hatalomra került egyének felemelkedését, egy új klientúra kiépítését szolgáló pávatánc mesterkélt víziói.

                                                  

Horváth Gyula

Forrás: a szerező blogja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr15602207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása