CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" – Monoklis DK-akció a parlamentben

2013. november 05. 11:02 - csú

Monoklis DK-demo a parlamentben.PNGA nők elleni erőszak ellen tiltakozott a Demokratikus Koalíció (DK) több női politikusa az Országgyűlés keddi plenáris ülésén. 

A napirend előtti felszólalások elhangzása után, a határozathozatalok előtt Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő az ülésteremben, öt másik, a pártjában, a DK-ban politizáló társa pedig az egyik üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel "Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" felirattal.

Az ülést vezető Latorcai János országgyűlési alelnök azt mondta, Vadai Ágnes és társai az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető módon viselkedtek. Felkérte a teremszolgálatot az egyes számú, szakértői páholy kiürítésére, az ott helyet foglalókat kiutasította az ülésteremből. Figyelmeztetésben részesítette az akcióban részt vevő két képviselőt – Vadai Ágnest és Szűcs Erikát – jelezve, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Mint arról beszámoltunk, Balogh József, a Fidesz képviselője az ügyészségen beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy élettársa arcába többször ököllel belevágott, majd a nő fejét a hajánál fogva az erkélykorláthoz verte. Korábban Balogh azt állította, hogy a nő a család öreg komondorában esett el, és úgy szerezte sérüléseit. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.

A képviselőt az Együtt-PM lemondásra szólította fel, az erről szóló közleményt a szövetség 19 női politikusa írta alá. Szabó Tímea független képviselő pedig kérdőre vonta az ülésteremben.

Forrás: hvg.hu

Kép: 444.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr495615913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása