CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyarország ROSSZABBUL teljesít!

2013. november 05. 04:24 - csú

Szegénység-334.pngA magyarok fele szegény # Alig növekszik a gazdaság # Óriási visszaesés a lakásépítéseknél

 

Szerkesztőségünk új rovatott indít, bizonyítandó, Magyarország nem teljesít jobban. Nem azért, mert örülnénk annak, hogy hazánk az elmúlt három évben egy sor mutatóban jelentősen lemaradt a kormány  által kitűzött céloktól, illetve a nemzetközi eredményektől. Az új rovat célja, hogy tényekkel bizonyítsa, hazugság az a  hónapok óta folytatott sikerpropaganda, ami kitalálóitól a „Magyarország jobban teljesít!” címet kapta. Rovatunk második számában a gazdasággal, a szegénységgel és a lakásépítkezések alakulásával foglalkozunk:

 

1) Alig növekszik a magyar gazdaság – nem jók a kilátások. A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a múlt évi recessziót 2013-ban alig 0,3 %-os növekedés, majd 2014-ben 1,3 % körüli, a régiós átlagtól továbbra is elmaradó növekedés követi. Az immár 17 % alá süllyedt beruházási ráta a régióban a legalacsonyabb, s ez behatárolja a jövő évi gazdasági növekedést is. Véleményük szerint a foglalkoztatásban sem lehet, a gazdaság érdemi fejlődése híján, javulásra számítani. Sőt a gazdasági kutatók jövőre a munkanélküliségi ráta 0,5 %-os növekedésével számolnak. Magyarország ROSSZABBUL teljesít! (napi.hu)

 

2) Drámai eredményeket hozott a felmérés: a magyarok fele szegény. A magyarok csaknem fele élt olyan háztartásban tavaly, ahol a szegénység, a munkanélküliség és a társadalmi kirekesztettség valamilyen formája megmutatkozott – írja a Tárki, tavalyi reprezentatív felmérésében. A napi.hu által közreadott adatok szerint a magyarok 17 %-a „jövedelemszegény”, 19 %-a „munkaszegény” és 37 %-a pedig „súlyosan nélkülöző anyagi körülmények között él”. A Tárki kutatása kimutatja, hogy az átlagjövedelem alatti jövedelemből élők aránya a rendszerváltás óta 2012-ben volt a legnagyobb. Magyarország ROSSZABBUL teljesít!

 

3) Óriási visszaesés a lakásépítéseknél. Az index.hu által közölt cikkből kiderül, hogy 2013 első kilenc hónapjában 4077 új lakás épült, ami 37 %-kal kevesebb, mint egy évvel korábban és majdnem ötöde a 2010 hasonló időszakában épített új lakásoknak. Gyakorlatilag mindenhol rosszabb lett a helyzet, a kismértékű budapesti növekedés is elsősorban a nagyobb beruházásokhoz köthető. A kormányváltás előtti időszakhoz, 2010. I-IX. hónapjához képest jelentősen visszaesett az év első háromnegyedévében kiadott építési és használatbavételi engedélyek száma is. Magyarország ROSSZABBUL teljesít!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr715614922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása