CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd hol tart? A leggazdagabb magyarok közé került Felcsút polgármestere

2013. november 07. 08:58 - csú

 Mészáros-Orbán.PNGA leggazdagabb magyarok közé került Felcsút fideszes polgármestere – írta a  Blikk a Népszabadság listájára hivatkozva. Mészáros Lőrinc, aki Orbán Viktor bizalmasának számít, feleségével együtt idén került fel először a listára. Vagyonát 6,9 millárd forintra becsülik, ezzel a 88. helyet szerezte meg a 150-es listán.

          Ezzel Gyurcsány Ferencet is veri, aki 3 millárd forintos vagyonával csak a 148. helyre került.

         (A CSÚ értesülése szerint  Németh Szilárdról, Csepel jelenlegi, fideszes polgármesteréről ebben a listában nem történt említés, így nem tudjuk pontosan, hogy hol tart a felzárkózásban... )

          Mészáros Lőrincnek a kormányváltás után futottak fel az üzletei: cégei számos, több mil­liárd forint értékű állami megbízást nyertek el csatorna- és útépítésekre.

          Az állami földpályázatokon is jól szerepelt a család. Fejér megyében több mint ezer hektár állami földet nyertek el, emellett három birtokot használhatnak pályázat nélkül Alcsútdobozon, ahol Orbán Viktor született. Földjei után évi 70 millió forint területalapú támogatáshoz jut a család, de nem ez a fő jövedelmük. Az egyik családi cégből nemrég 800 millió forint osztalékot vett ki a házaspár.

          Új szereplő a listán a Continental dohánycég tulajdonosa, Sánta János is. 3,8 milliárdos vagyonával ő a 140. leggazdagabb magyar. A Continental érdekeltségébe 1500-1800 trafik tartozik a becslések szerint. Nélküle állítólag nem tették volna állami monopóliummá a dohánytermékek árusítását - írta a Blikk.

          A leggazdagabb továbbra is Csányi Sándor OTP-elnök, akinek 160 millárdra taksálják a vagyonát, utána Demján Sándor következik, 138 milliárddal, majd Gattyán György, 123 millárd forintos összvagyonnal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr275619020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása