CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Veress Jenő: Ezek a tisztességes főtisztek akár veszélyesek is lehettek volna

2013. november 08. 02:02 - csú

Veress Jenő.PNGNegyven kerülete van Budapestnek?
           Természetesen nincsen 40 kerülete a fővárosnak, de ha elkezdjük összeszámlálni, hogy a fülkeforradalom 2010 óta hány kerületi kapitányt termelt ki, lehet, hogy alul is becsültük. Tudniillik megint új rendőrfőnököket nevezett ki Ő. Szám szerint a számtalanadikat. Hogy ez mire jó? Senki sehol se érezhesse magát biztonságban - kivált, ha nem paríroz okosan. Ne merengjünk azon, hogy a korábbi "kommunista" főkapitány, aki a BKV-Hagyó-miegymás feljelentéseket annak idején ügyesen gardírozta, ma többszörösen is Tarlós főpolgármester jobbkeze - amiből látszik, hogy a hála mégiscsak lehet politikai kategória. (Miközben a vádak átképezték magukat kártyavárrá.)

            Azon sem érdemes vacakolni, hogy olyanokat tettek most parkolópályára, mint a korrupciós és gazdasági bűnözés elleni vagy a felderítő főosztály vezetőit. A bűnüldözés legfontosabb embereit. Ezek a tisztességes főtisztek akár veszélyesek is lehettek volna a közeli jövőben.

            Amikor egyszer megkérdeztem egy rendőri vezetőt, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztályán mit takar az 1-es, 2-es, stb. osztály feladatköre, habozás nélkül rávágta, hogy az 1-es a politikai. És még én néztem rémülten körül, hogy ebből nem lesz-e bajunk...?

            Ha azt mondom, hogy Budapesten 40 kerület van, eszerint az országban legalább ennyi a megye.
Egy főkapitány, vidám újévi köszöntőjében azt mondta: elmúlt egy év, megint fiatalabbak lettünk. Nekem tavaly 4 évem volt nyugdíjig, most 9. Kirúgták.

           Szaporodnak a megyék, a kerületek.

Veress Jenő
Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr355618441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása