CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A fideszes csepeli városvezetők politikai szélhámossága

2013. november 18. 04:24 - csú

Kisbíró-333_1.pngAMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉ TESSZÜK!

 

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata.

Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó november 14-én megjelent 21. számából:

 

 

1) A cikkek címe: Új Csepeli Konzultáció. Meghosszabbítva: november 26-ig (2. oldal) Hajléktalanellátás Csepelen (7. oldal)

 

 

A lap előző, 20. számáról készült, november 4-én megjelent elemzésünkben már felhívtuk olvasóink figyelmét a konzultációval kapcsolatos ellenvéleményekre. A most megjelent szám 2. oldalán, ismertetik a „konzultációs pontokat”, többek között a kerület általános iskoláit és óvodáit. Az előző lapszám óta éppen ez az ellenzék kritikájának lényege: a gyerekeket is felhasználják, egy tisztán politikai jellegű „konzultáció”, sikere érdekében. Ezekről a véleményekről azonban hallgat a lap szerkesztősége. Szerkesztőségünk ezért, néhány, blogunkon is megjelent novemberi cikkre, hívja fel olvasóink figyelmét:

> A címzett visszaszólt: Ismét becsapják a csepelieket! erre van pénz?

> Szabó Szabolcs: Erre nem lehet mást mondani, POFÁTLANSÁG!;

> Politikai pedofília Csepelen – A Fidesz az iskolákban frissíti a feketelistákat?;

> Csepelen az iskolákba, a kisgyerekek közé vitték a politikát a fideszes városvezetők;

> Németh Szilárd: „Nem vagyok pedofil”;

> Szenteczky János: Fideszes kampány csepeli kisiskolások üzenőfüzetében.

> Ezt azért nem gondoltam volna Németh Szilárdról…

 

 

A felsorolt cikkekhez már csak egy megjegyzés: a kerületi képviselő-testület október 25-én, a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése meg november 14-én, botrányos körülmények között hagyta jóvá a hajléktalanok kiszorítását a Főváros, illetve 10 kerület területeiről. Ezek ismeretének birtokában küldte ki a csepeli vezetés a konzultációs kérdőíveket. Ráadásul most meghosszabbították a határidőt. Vajon november 26. után bejelentik majd, hogy a csepeliek többsége azt akarja, amit már a csepeli képviselő-testület, illetve a fővárosi közgyűlés is eldöntött? Bravó! Tudjuk, ez nem politikai pedofília. Ez más! Ez politikai, konkrétabban Fidesz-politikusi szélhámosság.

 

 

2) A cikk címe: Egységes és átláthatóbb számlák

A Csepeli Hírmondó hónapok óta szorgalmasan közli Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezető tevékenységének fontosabb állomásait, a témával kapcsolatos, nemegyszer kemény politikai felhangokkal előadott sajtótájékoztatói monológjait. Ezért közreadunk néhány, korábban közölt, a rezsicsökkentéssel foglalkozó más megközelítést, írást:

> A rezsiháború lódításokkal, hazugságokkal folytatódik (október 24.),

> Rémisztő ötletelés a rezsicsökkentésről (október 31.),

> Előre a petróleumvilágításért! – Nem áll meg a rezsicsökkentés (november 7.)

 

 

3) A cikk címe: Elismerés Csepelnek

Az elismerést – a különdíjat – a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2013. évi díjkiosztásán kapta Csepel. A teljesítményt értékelve, megjegyezzük: talán nagyobb elismerést is kaphattunk volna, ha az önkormányzat vezetése nem írtja ki a kerület főútvonalain lévő villanyoszlopokról a szép muskátlikat.

 

 

4) A cikk címe: Munkába álltak a közfoglalkoztatottak

A cikk szerint, a napi nyolcórai munkáért a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben foglalkoztatottak, bruttó 75.500 forintot, míg a szakképzettséget igénylő munkakörökben bruttó 96.800 forintot kapnak. Az első esetben a nettó bér, amit hazavisznek a dolgozók, 49.453 Ft., a másodikban 63.404 Ft. Erre szokták azt mondani: az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés, miközben még sok százezer honfitársunk ennél jóval kevesebből kell, hogy megéljen. Igaza van tehát a KSH-nak, amikor több mint négy millióra becsüli a szegények számát hazánkban. Magyarország jobban teljesít? Hazugság.

 

 

5) A cikk címe: Fedett medencével nyit a strand

Ha már a szerkesztőség nem kérdezte meg, mi megkérdezzük: miért maradt el a fedett medence november 13-árs meghirdetett ünnepélyes átadása, illetve, hogy mikor valósul meg a csepeli Fidesz választási ígérete, mikor lesz Csepelen fedett uszoda? Mert fedett medence lassan már lesz.

 

 

6) Kimaradt témák, események:

 

> A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg

„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?” címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

 

 

November:

1) Mindenszentek napja

 

 

2) Halottak napja.

Mindkét napon, halottaikra emlékezve, a csepeliek ezrei látogattak el a csepeli temetőbe.

 

 

4) 1956 hőseire emlékeztek a Görgey Artúr téren és a Csepeli temetőben.

 

 

6) Az Együtt2014-PM Szövetség néhány vezetője és Szabó Szabolcs, a szövetség választókerületi felelőse meglátogatta a volt Csepel Műveket. Kónya Péternek, az Együtt 2014 társelnökének helyi szakemberek mutatták be a gyárterületet.

 

A Csepeli Birkózó Club Cegléden a Haladást, 23:6-ra, a Ceglédet 20:9-re verték, ezzel a legjobb három közé verekedték magukat a bajnokságban.

 

 

November 6-án vettek végső búcsút Klamm Jánostól, a Csepeli Vasas nagypályás kézilabda csapatának örökös bajnokától, a halásztelki temetőben.

 

 

8) Bemutatták az MSZP és az Együtt2014-PM  országgyűlési képviselő jelöltjeit. A 17. sz egyéni választókerületben, Csepelen és Soroksáron, dr. Szabó Szabolcs, az Együtt2014-PM Szövetség jelöltje lett a két párt közös jelöltje.

 

 

A XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság emlékezett a hősi halált halt Kövecses Gergő, posztumusz tűzoltó hadnagyra.

 

 

Véradás volt a Csepeli Plázában.

9) Rendszerbeállító gyakorlatot tartottak a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport és az Észak-budai Önkéntes Mentőcsoport tagjai a III. Kerületben.

 

 

Kikapott a Sportbusz Csepel Mosonmagyaróváron, az NB III-as bajnokság szombati fordulójában. Eredmény: Mosonmagyaróvár-Csepel 2-1.

 

 

10) Csepelen rendezték meg, a csepeli Halker Király Kick-box Akadémia szervezésében, az úgynevezett pointfighting kick-box magyar bajnoki döntőt. A hazaiak száz százalékos sikert arattak.

 

 

A Rákóczi Kertben rendezték meg az Éremgyűjtők Országos Találkozóját.

 

 

11) Téglajegyeket bocsát ki a BZSH Délpesti körzet, a Csepelen épülő zsinagóga felépítése érdekében.

 

 

Elkezdődött Csepelen a MOL Bubi kerékpárok szerelése.

 

 

Rendkívüli ülést tartott a Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete.

 

 

12) Megjelent hír a csepel.hu-n: november19-29 ingyenes lomtalanítás lesz Csepelen.

 

 

13) Állásbörze volt a Királyerdei Művelődési Házban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr765641045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása