CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Észak-csepeli, epresföldi rémdráma: öt gyilkossággal vádolják a csepeli bandát

2013. november 21. 11:38 - csú

Eperföldi horror_1.PNGÉletfogytiglan fegyházba záratná az ügyészség a szerb B. Dragant és egyik társát a csepeli eperföldi gyilkosságok miatt. Több mint két évvel azután, hogy az észak-csepeli erdős területen  brutális támadás ért egy erdélyi fiatalembert, élve beásták a földbe, a szövevényes, brutális bűnügy nyomozása véget ért. Az ügyészség benyújtotta a vádiratot.

 

 

A Fővárosi Főügyészség benyújtotta a vádiratot a csepeli eperföldi gyilkosságok ügyében. B. Dragannak és társainak különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölésért és más bűncselekményekért kell felelniük.

 

 

A vádirat szerint B. Dragan elsőrendű vádlott 2007 nyarán a csepeli erdőbe és a mellette lévő eperföldekre költözött, társai később követték. Az itt kialakított hajléktalantáborban B. Dragan magát olyan szerb háborús veteránnak mondta, akit foglyok kínzására és pszichikai megfélemlítésére is kiképeztek. Azt tervezte, hogy a vezetésével hajléktalan társaiból egy bűnbandát szervez.

 

 

Az ügyészség megfogalmazása szerint „a vádlottak az ezt követő időszakban, jellemzően korábbi sérelmek, illetve az ebből adódó erős ellenszenv miatt” összesen öt embert, köztük 2010 szeptemberében egy diósdi férfit, majd 2011 januárjában egy, a vádlottak táborhelyének közelében élő négytagú családot öltek meg.

 

 

Az ügyben összesen négy embert vádol az ügyészség. Kettőjük esetében életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoznak, a másik kettőt határozott időre ültetnék le.

 

 

Azt, hogy az eperföldi gyilkosságok ügye mennyire szövevényes és bonyolult, jól mutatja, hogy milyen szokatlanul sokáig tartott a nyomozás ahhoz képest, hogy a négy vádlott viszonylag korán a rendőrség látókörébe, aztán pedig előzetes letartóztatásba került. A vádemelésig több mint két év telt el azután, hogy ezek az emberek rács mögé kerültek.

 

 

Az eperföldi ügy a 2012- augusztus 3-i eseményekkel robbant ki. Ekkor megtámadtak ezen a környéken egy erdélyi fiatalembert, megkötözve beásták a földbe, de sikerült megszöknie, és értesítette a rendőrséget. Ezután elásott emberi maradványokat találtak meg a helyszínen. Kiderült róluk, hogy egy négytagú család földi maradványairól van szó.

 

 

Az első gyanúsítottat, Cs. Jánost még azon a napon elfogták, amikor az erdélyi fiatalembernek sikerült megszöknie. Nem sokkal később kiderült, hogy egy diósdi férfit is megöltek az eperföldön, az ő holtteste azonban nem került elő.

 

A bűnlajstrom egyre bővült. Az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda 2012 márciusában állt ki a sajtó elé azzal, hogy az eperföldön 2010 októberében brutális támadás ért egy kecskeméti férfit is. Két férfi rontott rá, gázpisztollyal lövöldöztek a fejére, majd krisztusi pózban kikötözték egy betondarabhoz, elvették az értékeit, és magára hagyták. Végül sikerült valahogy kiszabadulnia.

 

 

Az akkori, tavaly márciusi sajtótájékoztatón az NNI életvédelmi osztályának vezetője, Deme Tamás azt mondta, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint úgy tűnik, nincs olyan elkövető, aki még ne lenne előzetes letartóztatásban. Ráadásul a gyanúsítottak egy része  - köztük Dragan is - együttműködött a rendőrökkel, részletes vallomásokat tettek.

 

 

Deme Tamás ugyanakkor már ekkor azt jósolta, hogy a nyomozás elfog még tartani egy darabig. Ezt akkor azzal magyarázta, hogy akár újabb gyilkosságok felderítése is várható, ugyanis a nyomozás további, személy elleni erőszakos bűncselekményekre utaló adatokat tárt fel, melyek között újabb emberölésre, illetve annak kísérletére utaló adatok is vannak. Ezek részleteiről az NNI akkor nem adott tájékoztatást.

 

 

A Fővárosi Főügyészség szűkszavú, csütörtöki sajtóközleményéből egyelőre nem derül ki, hogy végül pontosan hány, és pontosan milyen bűncselekményekkel vádolták meg a vádlottakat az emberölésen kívül. Az INDEX.HU szerkesztősége elküldött egy megkeresést az ügyészségnek, amelyben kérte, hogy nevezzék meg ezeket a vádban szereplő bűncselekményeket. Azt is megkérdezték: tekintettel arra, hogy a négy vádlott két éve, szinte az ügy ismertté válása óta előzetes letartóztatásban van, mi indokolta a megszokottnál hosszabb ideig tartó nyomozást, a feltételezett elkövetők elfogása után mire, mely körülményekre irányult elsősorban a továbbiakban a nyomozás. Amint az INDEX megkapja a választ, tájékoztatja az olvasókat. (INDEX.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr255647702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása