CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szennyesteregetők lajstromozott gerendái

2013. november 30. 05:59 - csú

Stop221.jpgA Csepeli önkormányzati vezetők szívesen foglalkoznak az MSZP és helyi szervezete tagjainak „büntetőügyeivel”, mondván, hazafias kötelességük a „bűnös MSZP” viselt dolgait feltárni, a nyilvánosságot tájékoztatni. Németh Szilárd úr állítólag még ügyészekkel, felelős államtitkárral is tárgyalt feljelentéseikről, és nyilvánosan „csodálkozik”, hogy kik ellen nem indított még az ügyészség eljárást. Ő és társai talán azt hiszik, hogy ők az ügyészség, a rendőrség és a bíróság vezetői? Nem tudom. De illik rájuk a bibliai idézet, miszerint „más szemében a szálkát, a magáéban a gerendát sem veszi észre”. Pedig mindenkinek először a saját háza előtt kellene seperni. Talán pártjuk vagy politikus létük nem engedi, hogy saját szennyesüket kiteregessék? Egyéni emberi értékeik meg, ha vannak, nem érdeklik őket?

A hatalom mindent megér? Akkor megteszem én, helyettük.

                                                 

 

Azonban a csepeli szennyes kiteregetésére még legalább egy évet kell várnunk. Szerintem lesz vele munkája az illetékeseknek, bár az is igaz, hogy a törvényi, rendeleti feltételek módosítgatásai az elkövetett bűnök előzetes, illetve utólagos törvényesítését is szolgálják. Például a közbeszerzések vonatkozásában. Ezzel együtt, remélem az önkormányzati választások után, az új vezetés sort kerít a jogilag, erkölcsileg vitatható ügyek feltárására. Addig is nézzük a fideszes bűnlajstrom néhány – nem csepeli –, példáját:

                                               

 

Vádat emeltek Balogh József, korábban Fidesz, jelenleg független parlamenti képviselő, Fülöpháza polgármestere ellen. A vádemelés előtt a frakcióból kilépett, mentelmi jogától megfosztott képviselő annyira megverte barátnőjét, hogy az kórházba került. Az asszonyverő képviselő az óta sem lépett ki a Fideszből, annak ellenére, hogy november 4-én kiderült, Balogh hazudott, amikor azt mondta, nem ő verte meg a nőt.  (444.hu, 2013. november 5.)

                                   

 

Vádat emeltek Horváth Zsolt, veszprémi fideszes parlamenti képviselő ellen, zugírászat vétsége miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség által indított eljárás során, a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését követően, Horváth Zsoltot gyanúsítottként hallgatták ki.

(hir24.hu, 2013.06.23.)   

                                      

 

Nyomozás indult Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi önkormányzati képviselő ellen. A költségvetési csalás bűntettének gyanújába keveredett Kanyok, a borsodi állami földbérletpályázat egyik nagy nyertese, nála csak egy pályázó nyert több földet. A gyanúsított képviselő korábban Mengyi Rolandnak, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnökének volt kampányfőnöke. (nol.hu, 2013. november 15.)

                                       

 

Vesztegetésért 3 évre sittre vágták Gergely Zsolt fideszes alelnököt. Szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és a közügyek gyakorlásától való eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés volt alelnökét és Madzin Tibor (független) Onga község jelenlegi polgármesterét, vesztegetés bűntette miatt. A bíróság, a megismételt első fokú eljárásban mindkét vádlottra három év börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet nem jogerős. (www.ujasz.hu, 2013. június 01.)

                                     

 

Vádat emeltek Máthé Attila volt hajdúsámsoni alpolgármester, frakcióvezető és városi Fidesz elnök, illetve P. Elek egykori fideszes önkormányzati képviselő ellen. A két politikus ellen vesztegetés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. A volt alpolgármestert egy aktivista jelentette fel, azt mondta, tőle és társától is egy-egy

millió forintot kért egy helyi egészségház kialakításához. Az alpolgármester tagadta a vádat, míg P. Elek beismerő vallomást tett. (index.hu, 2013. április 30.)

                                                        

 

A felsorolás csak az idei bűnügyek egy részét tartalmazza. Nem foglalkoztam a korábbi, nagy visszhangot kiváltott ügyekkel sem. Így például kimaradt a listáról Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár, Szolnok korábbi polgármestere, akit 2001-ben ítéltek el, s médiaügynöksége most sorra nyeri a média és a fideszes önkormányzatok által kiírt tendereket, a tatabányai fideszes frakcióvezető 2008-as, vagy az ádándi fideszes polgármester 2011-ben történt elítélése. De hiányzik a sorból Varga Tamásnak, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadójának, csempészés, csalás, sikkasztás, félmilliárdos áfacsalás és más bűncselekmények miatti 2005-ös és 2012-es jogerős bírósági ítélete is,…stb., stb.

                                            

 

A fentiekben röviden ismertetett fideszes bűnügyekről, az egyébként közpénzből fenntartott hivatalos önkormányzati honlapon, a csepel.hu-n, illetve Ábel Attila alpolgármester tulajdonában lévő, s az általa szerkesztett csepel.info-n, vagy a Csepeli Hírmondóban semmilyen hír nem jelent meg. Bőven taglalják, ismétlik viszont az ellenzékiek ellen tett feljelentéseket, rágalmakat. Semmi nem számít, már a tisztesség sem. Cél az ellenfél kriminalizálása, mindenáron való lejáratása. Vakbuzgó híveik meg mennek utánuk, nekik a fentiek is csak szoci propagandát jelentenek. Nem nekik írtam e pár sort. Azoknak, akik, talán éppen ezekért a bűnökért, a jövő évi választásokon a változásra fognak szavazni.

Ceterum censeo…Németh Szilárdnak mennie kell.

                                                         

 

V O X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr25668172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása