CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Somfai Péter: Feljelentősdi

2013. december 04. 04:44 - csú

Somfai Péter_3.jpgBaja után tulajdonképpen borítékolni lehetett, hogy a legkisebb falusi választáson is előkerülnek majd a videókamerák, a rejtett mikrofonok, talán még az utcákon portyázó "ellenőrök" is újra munkába állnak. Fóton a Jobbik aktivistái véltek felfedezni szavazókat szállító mikrobuszt, de nem hagyta szó nélkül a választáson történteket a végül győztes demokratikus ellenzék sem.

                    

 

Annyiféle dokumentum, leleplező - és a leleplezést leleplező - felvétel kering már most is az országban, hogy ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, melyik eredeti és melyik megrendezett. Mint ahogyan az is nyílt titok, hogy kisebb-nagyobb összegek ütik a markát azoknak, akik felszállnak a CÖF valamelyik tűntetésre induló különjáratára, tűzifát, mobil telefont kap, aki hajlandónak mutatkozik oda húzni majd a szavazófülkében az ikszet, ahová a megbízója látni szeretné, vagy nem restell libát szorongatva kiabálni, ha Bajnai Kislétán, vagy bárhol másutt az országban szót vált a választókkal.

                                   

 

Már most "kampány üzemmódban" működik minden párt, noha még csak a "bemelegítés" folyik. A kormányoldal már feltöltötte az aktuális Kubatov-listákat a helyi szervezetek gépeire, kipróbált néhány új módszert a szavazók "aktivizálására", s amikor egyik-másik ezek közül törvénysértőnek bizonyult, gyorsan hozzá is igazította a jogszabályokat.

                           

 

Az ellenzék eszköztára ehhez képest meglehetősen szegényes, hiszen a parlamenti kétharmad mellett esélye sincs arra, hogy a nyilvánvalóan aránytalan és egy oldalra lejtő szabályokon akár csak jottányit is változtatni tudjon. Annyit tehet, hogy ha nyilvánvaló csalást tapasztal, szóvá teszi a választások "rendjére" ügyelő, többségében fideszes tagokból álló testületnek, vagy bíróság elé viszi az ügyet.

                                               

 

Tavasszal mintegy 11 ezer választási körben szavazhatunk majd, s ha a bajai és a fóti tapasztalatokból indulunk ki, a pártok "élelmessége" legalább ennyi feljelentést, panaszt generál majd. Mindössze néhány napja lesz a bíróságoknak igazságot tenni. Bárki nyeri majd a választásokat, videók, felvételek se szeri, se száma kering majd, kétségbe vonva az eredmény tisztaságát.

Kinek jó ez?

                                                                     

Forrás: Somfai Péter

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr445668496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása